Архив

Календар

януари 2010
П В С Ч П С Н
    фев »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Кой, ако не аз? Кога, ако не сега?

Преди години непрекъснато вършех неща, които не се харесваха на моите родители и впоследствие си получавах наказанията. Може би си задавате въпроса – Защо изричам този факт, все пак всички сме минали по този път? Точно така – всеки един от нас е преминал през детските си години, независимо с каква скорост. Но ако се замислим, не бяхме ли точно ние тези, които смениха своето държание с течение на времето?

Заедно с този факт, в дълбините на много въпроси се крият думите: „Кой, ако не аз?” и „Кога, ако не сега?” Някой сигурно си казва „Защо да си задаваме тези въпроси, като може да се включим в купона и всичко да е на шест?” Е, замислете се кой, ако не Иван Вазов, би написал „Аз съм българче”; кой, ако не Юрий Гагарин, би излетял първи в космоса или кой, ако не Тодор Живков, би бил най-запомнящата се личност от хората над 40 годишна възраст в наши дни? Отговорите на тези и много други идентични въпроси може да дойдат от най-различни страни. Например: „И Христо Ботев би могъл да напише „Аз съм българче”.” Точно така, но Кога, ако не след Иван Вазов.

Както се убедихме тези два въпроса вървят заедно и са неразделни във всеки един момент, защото времето е част от денонощието на всеки един организъм и това е факт, неоспорван и непроменяем.

Преди няколко години бяха реализирани мнозина филми, в които се казва: „Сътворих часовник на времето”. Е, това е само фантастика, затова преди да извършите нещо, за което се съмнявате, се замислете дали вие трябва да го направите и дали това е  точният момент. Но все пак Холмс е казал: „Много хора умират преди да изпеят стиховете си или да изсвирят музиката си. Твърде често, защото се готвят за живото изпълнение, а то идва когато времето изтече.”

В този момент, би било желателно всеки един от нас да се замисли: Кой ще оправи нещата, ако не самият аз и кога, ако не възможно най-бързо? Побързайте, защото в делата на хората има приливи и отливи, които отнети от потопа водят до неуспех, но изпуснем ли да влезем в течението ще изпуснем приключението, а с него и нашият успех.

Кирил Николов – 9 б клас

Подобни публикации:

Анонимен казва:

Abe da vi kaja 4estno mnogo hora se vzeha det ne poznavat Mira otblizo… to ne e Браво, Мохаммед, Ахмед… abe nz… ne6ty mn nape4eno stana :D :D:D

Мария Гълъбова казва:

Личи си, че „Браво“ не познава Мира лично. Затова приема неината похвала за критика… А за Кико, едно голямо браво!!!

zpg казва:

Не мога да разбера защо се заяждаш с Мирослава. Ако не виждаш способности или талант в нея, значи не си искрен. Ако не си съгласен с това, което казва, мисли и т.н – ОК няма проблем, но защо трябва да го правиш по този начин, просто си кажи това, което не харесваш, имаш по-голям шанс да бъдеш разбран, ако го правиш по- нормалният начин.

Браво казва:

Трябва да бъде стимулиран . ОК . От теб ли . Не мисля . Ти като талант ли се виждаш . Не мисля . Ти ли определяш нивото . I don’t think so . Hello girl you are not the whole world you are just a piece from the puzzle . Maybe the smallest one. Съжалявам за английския.

Mira_Rima казва:

„Може още“ означава „Кирил има още по – големи възможности!“ …. Един талант трябва да бъде стимулиран, за да се развива постоянно, а не да стигне до едно ниво и да заспи зимен сън!

Браво казва:

Евала Киряк за това с Бай Тошо . Mira_Rima , защо винаги разваляш нещата с може още и тн. ТИ НЕ СИ ЧОВЕКА

Анонимен казва:

…ms Kako Rima…:) :D :D:D

Mira_Rima казва:

Добро е! Браво! Може още дори :) Има елементи, които ми допадат доста. Супер!

Killa_tequila казва:

Браво Кико много е хубаво ^^

kikoto1221 казва:

(bow) pred koito i da e pisal toq komentar :D :D:D

admin казва:

Не изпускай момента. Правило номер едно за успех в живота. Точно така си е Кире. А какво ще кажеш ако не си направил нещо, не означава ли това, че просто това не е бил твоят момент.Щом за всяко нещо се появява точният човек в точният момент, значи това не сме били ние. Едно е сигурно, няма как да разберем дали сме точният човек, ако не опитаме. Ако пък не сме, ще го преживеем, няма страшно, но пък ще бъдем сигурни, че този момент ще се появи и тогава ще изгрее нашата звезда :)