Архив

Календар

февруари 2010
П В С Ч П С Н
« яну   мар »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Парламентът – струва ли си ?

Следим от близо как се развиват нещата в нашия училищен парламент. Обучението продължава. Вече имаме създадени 3 партии /Елит, Слава и Старт-  всеки клас си има партия /. Те започват да се борят за власт ? Амбицирани са още повече след посещението в парламента в София. Правят се програми, лекичко подпомогнати от обучителите . Обсъждат се усилено и се променят в движение.

Вече е достигната границата и някои се отказват, решили са , че политиката не е за тях. Както навсякъде има всякакви хора, едните са по-сериозни, амбициозни, вършат по-голяма част от работата, другите са по-ларж, помагат , но и като деца превръщат сериозната работа в игра. Групата на най-малките е и най-голямата.

Човек им се чуди как така са там, как не се отегчават, имам отговор още не са пораснали, още не ги е хванала онази лудост на порастването и вършенето всичко на въпреки. Още им трябва малко за да се запалят и да вършат всичко само заради идеята. На тях им е достатъчна  компанията на техните връстници. Създали са един много добър колектив. Влезнали са под – кожата на един от преподавателите им. Той каза, че е започнал да харесва тези хлапета и отделя доста време за да е с тях и да им помага.

Резултата е ,че те се събират всеки петък и спортуват заедно, има идея да се събират за да си организират веселби. Припламват и първите искри между момичета и момчета. Дори само това да е резултата – създали са се познанства, приятелства, получил се е колектив, започнали са да действат и да вършат работата си в екип. Само това да остане ще можем да кажем, че усилията на дейност 14 са си стрували.

Ето какво казват по-големите – вижте интервютата на зоя и мартина.

Подобни публикации:

Спиридон Аврамов Серафимов казва:

(rofl) (rofl) (rofl) . Пълна пародия баце………………..

Анонимен казва:

dosta golqma 4ast e otdelena za nas… :D