Архив

Календар

април 2010
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Правете това, което ви харесва и не му мислете много.

Бихте ли се представили с няколко думи?

Димитър Ангов – ръководител компютърния кабинет в ЗПГ.
Аз съм човека, дето дава лаптопите в училището.Пуска и спира интернета. Снима и принтера вашите тестове. Има пряка телефонна връзка с директора. И още нещо аз съм петият в йерархията в училище.Ако ги няма 4 директори да знаете, че няма да ви е лесно. :)

От колко време сте учител в нашето училище?

От 8 години. Чудя се кога мина това време. Попаднах тук, без да искам. Ама като си помисля съм попаднал на точното място. Всички ме мислят за гений и непрекъснато ме търсят, доста работа ми създават, ако ме хванат в настроение са доволни от мен. Ако не пак са доволни, но не получават в бонус усмивката ми. :)

-Разкажете смешна случка(гаф),който Ви се е случвал по време на час.

Като това, че предадох урок на 9 клас, а трябваше да им го предам точно след една година в 10. Или пък как по средата на един час когато си говорех с една колежка ме светна, че имам час.Добре, че кабинета ми е наблизо. Учениците дори не бяха забелязали, че ме няма. Нали знаете – на тях им трябва само компютри с интернет.Учител не им трябва.Даже успях да си предам урока. :) Или ,че си поспах малко повече една сутрин. Като пристигнах в училище директора беше пуснал учениците на кафе. :)

За какво мечтаехте когато бяхте на нашата възраст?

Мечтите рядко се сбъдват. Не помня честно. Винаги са били някакви такива нереални. Нещо като Батман дето спасява света. По- добре е да си живеете живота и да не го пропилявате по този начин в мечти.

Ако не бяхте учител какъв щяхте да сте?

Аз идеалният изпълнител. Ставам за администратор. 100% нещо с компютри. Или пък щях да съм на мястото на човека даващ идеите, човекът в сянка. Лошото е че трябва друг да ги реализира :)

Какво бихте казали на учениците си?

Труден въпрос. Каквото и да кажа, едва ли някой ще ме чуе. :)
Може би да използват пълноценно това, което им се дава – безплатно образование. Доста от тях не го осъзнават. Ще им кажа да потърсят и да намерят златната среда между зубрач и лентяй. Да се веселят, когато им падне удобен случай, но и да взимат това, което им дават учителите – знание. Да го изискват, ако не го получават, имат право на това.Оценката не е важна. И да знаят, че има време за всичко.Няма за къде да бързат. После ще им се иска да се върнат в тези години.

А какво бихте казали на вашите колеги?

Да не се сърдят и впрягат на учениците и да си припомнят, че и те са били на техните години. Да не се отказват и да опитват по един или друг начин да привлекат вниманието на учениците. Това е най-важното. Да дават всичко от себе си. И резултатите ще дойдат, учениците усещат. Пък и да не стане, дори и един да каже че е доволен. Значи сте си свършили работата.

Какво правите в свободното си време.

Често не го използвам както трябва, работя повече, а не ми плащат за това, зарязал съм приятели, разходки, заведения в последно време. От умората сядам да гледам мач и заспивам пред телевизора. Зяпам пред компютъра. Зарязах спорта. С изключение на това, че се превърнах в най-добрия вратар в ЗПГ, благодарение на вас :) Не го правете това отделяйте време за всичко.

Кой е любимият ви футболен отбор.

Обичам атакуващия футбол.Може да паднат с 0:5, но да се раздават докрай. Затова харесвам английският футбол. Затова и любимите ми отбори са Ман. Юн. , Барселона, Арсенал и т.н
И съм фен на Мъри Стоилов и Левски по негово време – играеха наистина добре.

Интервю – Андон Попов -11б клас -2009 година

Подобни публикации:

Mira_Rima казва:

Много искрени отговори! Добро интервю се е получило! Браво!