Архив

Календар

май 2010
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

В Европарламента.

На връх Коледа бяха обявени резултатите от конкурса организиран от депутата от ГЕРБ и член на ЕНП Г-жа Мария Неделчева. Есетата бяха на тема „До Брюксел и назад” за 8,9,10 клас и „Като евродепутат избирам Комисията по…., защото…” за 11, 12 клас.

Моето есе беше във втората категория и с него спечелих второ място. Избрах Комисията по околната среда, общественото здраве и безопасността на храните, поради проблемите, които засягат. А именно застоялия начин на живот, замърсяването на околната среда, здравето на всички групи хора и все проблеми, които макар и в 21 век, още не са намерили своето решение.

Наградата за десетте победители бе една – пътуване до Брюксел и посещение на работното място на Мария Неделчева – Европарламента.

На 12, 13 и 14 април тази година бяхме почетни гости на Г-жа Неделчева. Имахме възможността да разгледаме парламента, да се запознаем със самата нея и да бъдем главни участници в заседания и дебати. Това бе изключителен шанс за нас, успяхме да се запознаем с работата на политиците, да ги опознаем като обикновени хора, а и също така да покажем нашия интерес, знания и самочувствие.

Освен работа в парламента, имахме време и за удоволствия. Разходихме се из сърцето на Брюксел, посетихме символите му – Пикаещото момченце, парк Мини Европа, Атомиума и естествено магазините за шоколад.

Макар и кратък, престоят ни в сърцето на Европа ще остане и в нашите сърца. През тези дни спечелихме много нови знания, запознанства, подаръци, впечатления и незабравими спомени. А и със сигурност поне един от нас е открил в парламента и в Брюксел своята бъдеща професия или работно място!

Пожелавам на всеки млад човек мотивацията и упоритостта, с които ние успяхме в това начинание, за да преживее същата неповторима тръпка! А и кой знае, един ден може самите ние да работим в Европарламента и да посрещаме своите гости от България!

Мирослава Илиева -11 а клас

Подобни публикации: