Архив

Календар

май 2010
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

12а – първите митничари.

Те са толкова симпатични, умни, весели и винаги знаещи как да подходят към теб.

Участвали са в стотици дейности в училище. Вършили са си съвестно работата, получавали са си заслужено шестиците. Имали са мнение  и не се страхували да го изразят.  Всеки е една неповторима пъстра индивидуалност.

Имахме си ги всякакви – слънчица, дразнители, романтици, екзотични, спортни натури. Всички правещи се на силни, а толкова раними отвътре.

Хора с неукротим творчески плам, с лидерски качества и с директен стил. Хора притежаващи дар слово, постоянно философстващи и непрекъснато говорещи, непризнаващи авторитети, и въпреки това сякаш не можеш да им се разсърдиш.

Хора, преобразени под влиянието на своя клас, променящи се и показващи коренно различни характери в час и извън него.

Момичета с красиви усмивки, чар, скрити романтички, събиращи погледите на всички момчета, с онова поведение на изкусни прелъстителки.

Толкова артистизъм на едно място – тази ученическа фирма беше такова попадение – неповторима и единствена – удаваше им се да забавляват децата.

И въпреки всичко -в момента в който се събираха на едно място се получаваха конфликтите и неразбирателствата. Класът с толкова добри деца е и този който превръщаше понякога часът на учителите в пълна лудница , една голяма детска градина.

Когато на едно място са се събрали прекалено емоционални личности, прекалено директни, късно пораснали момчета, директна класна, толкова благоприятни обстоятелства. Някой запали фитила, друг отвърне и белята станала, групичките се образували. Как малките неща като малки камъчета, обръщат колата. И вече стореното трудно се връща назад, никой не иска да признае, че има своя дял от вината.

Радвам  се , на това което видях в последната им седмица, едни превъзмогнали всичко и веселящи се , радващи се, разбрали, че заедно са преживяли 5 години от живота си, простили си грешките, ще остане картината която ще си спомнят. Хубавите моменти са били доста повече.

ТЕ БЯХА ЕДНИ НЕВЕРОЯТНИ ДЕЦА – НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВИМ !!!

Подобни публикации: