Архив

Календар

юни 2010
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Защо на всички ученици им харесва да ходят по екскурзии?

Всички имат отговор на този въпрос. Всички чакат с нетърпение тези мигове. Винаги го има очакването. Всичко започва в един рейс. Някой е подготвил дискове с музика. Може да разбереш каква музика се слуша в момента. Кой какво харесва и на каква музика е фен.

Има динамика в това пътуване – по някое време на някой не му издържат нервите и започва едно голямо разместване, пускат се лафове, както навсякъде ги има приказливците, заформя се закачката, шофьора е важна част от купона, особено ако има дар слово и младежки вид.

Както си му е реда бензиностанциите са важно място в тези експедиции – попълват се хранителните запаси, прави се преговор на станалото в другите части на автобуса, тук там се актуализират и други неща.

Накрая достигаме до крайната дестинация или до поредната точка за посещение, имаме обекти за гледане, екскурзоводи, гидове. Някой слуша, друг не, всички минават и виждат, частици от видяното винаги остава, само ако почувстваш атмосферата и бъдеш част от преживяното ще го запомниш завинаги.

Следва престоя в хотела, настаняване, разпределяне по стаите, понякога има недоволни, понякога всички са недоволни. Закуска, обяд, вечеря, момичетата пазят диети, момчетата са доволни с двойните порции. Всички очакват с нетърпение вечерта, забавление за всички, разнасят се легенди за тези вечери.

Има организирани веселби, дискотеки, събирания по стаите до късно вечерта. Да вече се знае кой кого харесва и всеки действа по въпроса, всичко е започнало в рейса, по време на обиколките, винаги има знаци, всички ги виждат. Така следват много танци, приказки на маса, песни, много песни. Посещения по чуждите стаи, веселяшка атмосфера, опознаване и други неща.

Всички знаем колко изобретателни са подрастващите. Много любови се завързват по-това време. Колко работа имат ръководителите на тези екскурзии. Работа с 50 индивида, всеки със своите стремежи и цели за момента. Някои са повече превъзбудени и немирни от другите.

Сложна работа. Повече забрани, повече проблеми. При всичките старания, те винаги постигат целите си, какво ли става в тези вечери, никога няма да узнаем, само легендите остават.

Всичко е някак извън контрол, тогава ги завладява усещането за свобода, отсъствието на контрол. Но и се раждат  по-независими, по- уверени в себе си личности. Далече от своите родители, оправящи се сами, пробващи силите си, опитващи се да се наложат, да бъдат център на внимание, да бъдат лидери или просто да присъстват на тези незабравими за тях вечери.

Намерили са нови приятели, създали са групи по интереси. Променили са или не начина си на живот. Различни са. За тяхна нерадост всичко има край – отново автобус, обратен път, много музика, доволни пътници, очакващи с нетърпение следващото пътуване.

Подобни публикации:

Анонимен казва:

…woww nabutvat |-( … te sa go zaslujili te shte hodqt …

Gamel Abdel Naser казва:

E то ни харесва, но почти винаги едни и същи се набутват.