Архив

Календар

юли 2010
П В С Ч П С Н
« юни   сеп »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Достойните заместници.

2010 беше годината на може би най-силният випуск завършил училището . Аз ще ви запозная с техните достойни заместници от 8 и 9 клас. Ако трябва да присъждаме приз за най- активни участници в живота на училището, то безспорно те ще го спечелят.

ТЕ са страхотни деца. Успяват да съчетаят всички положителни качества в себе си. Навлизат в онази златна среда към която се стреми всеки. Старателни и прилежни в уроците и активни в извънкласните дейности на училището.

Забелязах това още в последният дебат в края на 2009 г. Личеше огромното желание в тях за изява. Всичко беше подплатено с ясна позиция и самочувствие. Те са от онова поколение деца, оставени да се оправят сами, израснали под влиянието на улицата и ТВ предаванията, невярващи на никой. Деца на крайностите , с огромна енергия, която има нужда да се насочи нанякъде.

Хубавото е, че в нашият случай те използват натрупаното в себе си в положителна посока. Това, което видях, е че винаги тяхната група е най-многобройната. Оказа се, че са с най-разнообразни интереси. Тези дейности създадоха един сплотен колектив , те се опознаха и харесаха, станаха приятели.

Нека да започнем с парламента, групата на ЕЛИТ, най-малките с нищо не отстъпваха на големите каки и батковци. Правеха плакати, брошури, обучаваха се, дебатираха и спечелиха изборите. Бяха неопитни, но енергични и ентусиазирани. Станаха уверени в себе си с много създадени и придобити умения.

Имаше изключителни деца като Кирил Николов от 9б клас .Той беше един от лидерите на ЕЛИТ и постепенно се превърна в един отличен оратор. Съвсем сам успя да организира първенството на ЗПГ по футбол , съставяше програми, свиреше мачове, беше навсякъде.

Накрая направи фурор със страхотното си изпълнение в главната роля в една изключителна театрална постановка. Като прибавим, че умее да пише и разказва в невероятен стил , активен спортист и отличен ученик . Притежава неуморна енергия, нещо вътре в него го кара да се захваща непрекъснато с разни неща.

Продължавам с Виктория Анталавичева от 8б клас – едно момиче със страхотно желание за изява. Активен черноработник в множеството инициативи в училището. Тя направи логото и емблемата на партията и работеше върху повечето от останалите материали . Направи страхотен макет при представянето си за един проект, определено оригинален и нестандартен.

След два месеца усилена работа успя да създаде страхотна мултимедия, спечелила първо място на националното състезание по ИТ в Благоевград. Успя да се класира за националният кръг на олимпиадата по ИТ. Есето и се класира за националният кръг на едно състезание.

И още – в екип от нейни съученички успяха да се класират на второ място на друго национално състезание. Вложиха толкова много енергия, правиха брошури, табла, презентации, репетираха . В друго национално състезание  ученици от 8 б спечелиха същото второ място, отново с усилен труд. Макета на Симона беше уникален, направен с много въображение.

Можем да продължаваме и да изброяваме момичета като Теменужка със страхотният си талант в писането на разкази и есета, тя го умее и има страхотно бъдеще. Момичета като Валентина със нейните лидерски и ораторски качества, със страхотните си танцувални умения.

 Момчета като Християн, Иво и Симеон, лидери в партията,изнесли основната работа в техните ръце, направили фирма за излъчване на филми, всяка седмица привличаща много зрители. Всички те са отлични ученици.

Сигурно има и други, неспоменати от мен,сериозни, изпълнителни,част от екипа. Всички те са добродушни и лъчезарни деца, оценяващи доброто отношение и отговарящи със същото. Те са в онази възраст, в която все още вярват и може да привлечеш вниманието им, да ги насочиш в правилната посока.

Дано сме успели да вдъхнем увереност на повече от тях, да сме им помогнали да открият себе си, своята посока на развитие, своето бъдеще.

Подобни публикации:

Учител в ЗПГ казва:

Поздравления за всички тях! Наистина са невероятни и е истинско удоволствие да се работи с тях. Желая им успех!