Архив

Календар

октомври 2010
П В С Ч П С Н
« сеп   ное »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Как да прогоним скуката ?

Кен Робинсън казва че училищата убиват творчеството

Сър Кен Робинсън прави забавна и дълбоко мотивираща теза за създаването на образователна система, която подхранва (вместо да потиска) творчеството.

Камерън Херолд: Да отглеждаме децата, за да станат предприемачи

Скучаещо в училище, провалящо се в час, на нож с връстниците: това дете би могло да е предприемач, според Камерън Херолд. На TEDxEdmonton той пледира за родителство и образование, което помага за процъфтяване на бъдещите предприемачи – като деца и като възрастни.

Гевър Тъли преподава уроци от живота чрез практически занятия

Гевър Тъли използва увлекателни снимки и кадри, за да демонстрира безценните уроци, които децата научават в неговото „Практическо училище“. Когато им се предоставят инструменти, материали и напътствия, тези млади изобретатели се развихрят, и творческото разрешаване на проблемите надделява в построяването на уникални лодки, мостове и дори въртележка!

Желанието на Дейв Егерс : Имало едно време в училище

При получаването на наградата ТЕД 2008 писателят Дейв Егерс отправя молба към ТЕД общността да се ангажира лично и творчески с местните училища. С главозамайващ ентусиазъм той говори за това как неговият образователен център „826 Валенсия“ е вдъхновил и други по света да основат свои центрове на доброволни начала за за невероятно творческо писане

Киран Бир Сети учи децата да ръководят

Киран Бир Сети показва как нейното революционно училище „Ривърсайд“ в Индия учи децата на най-ценния житейски урок: „Аз мога“. Вижте как студентите и поемат местни проблеми в собствените си ръце, водят други млади хора, дори образоват родителите си.

Адора Свитак: Какво могат да научат възрастните от децата

Детето-чудо Адора Свитак казва, че светът има нужда от „детско“ мислене: дръзки идеи, дива креативност и особено оптимизъм. Големите мечти на децата заслужават големи очаквания, казва тя – като се почне с готовността на възрастните да се учат от децата, както и да преподават.

www.ted.com – клипчетата имат BG субтитри

Подобни публикации: