Архив

Календар

октомври 2010
П В С Ч П С Н
« сеп   ное »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ще празнуваме ли Halloween ?

Едно момиче постави въпрос. Просто попита искате ли да го направим ? Има ли желаещи за това ? Сега вие ще попитате какво странно има в това. Всеки иска разни неща.

Интересното във всичко това е че момичето е ученичка в ЗПГ. Тя създаде специална група за това събитие. Тя провокира своите познати, беше решила нещо и знаеше как да организира нещата. Как да използва съвременните технологии за това. Тя прояви инициатива.

Продължението беше също така странно – имаше отклик. Веднага се намериха ученици с желание и идеи. Намериха се и такива готови да участват в реализацията на събитието. Тези същите след това се събраха и обсъдиха всичко в училището. Всички тези действия без намесата на нито един учител.

Това определено ми хареса – всички празници са някак традиционни. Има си отговорници и те определят кой ще участва, кой ще е водещ, каква ще е програмата. Винаги има желаещи ученици за изява, но те са само едни добри артисти.

Имахме един случай на ученик сценарист и режисьор на тържество – всички познаваме Невена Станкова и нейният талант и това е изключение потвърждаващо правилото.Тази случка показва как са се променили нещата в ЗПГ и каква роля изиграха тези проекти в това училище.

В момента сме създали деца с позиция, ученици със самочувствие и желание за изява. Ние им позволихме да бъдат себе си, дадохме им поле за изява. Проектите създадоха мрежа от такива деца, те се познават, те се харесват, те са приятели.

Незнам дали изявата за Halloween ще е успешна, знам че трябва да делегираме повече отговорност на тези ученици и да им помогнем в израстването им. Знам, че трябва да им помагаме във всяко подобно начинание и инициатива. Знам, че нещата правени с желание са най-успешни и винаги се получават.

Подобни публикации: