Архив

Календар

ноември 2010
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ще се справим ли с новите деца в училище ? -част 2

Проект – визия за новото образование на Любов Георгиева заснет в 18 клипа , обобщен и преразказан в няколко изречения. – вижте вторите 4 клипа.

От какво се нуждаят децата ?

Децата имат нужда от любов,а новите деца от огромни количества любов,затова се чувстват необичани. Така, че трябва да се качи в пъти дебита на любов, честност и и уважение.

Хиперактивните деца сред природата бързо се хармонизират. Те общуват със състояния, не се интересуват от това, което им говорите. Вашето състоянието се предава на детето.

Те искат да работят с майстори, с хора обичащи това, което правят, положително настроени. Тези деца са много агресивни и енергични, непостоянни, затова енергията трябва да се насочи към нещо полезно.

Проблема е в нас, не в децата. Децата трябва да могат да избират, да имат качествено образование /ползваемо и удобно/ и пълноценно използвано време. Трябва да имат разрешение да могат да бъдат различни.

част-5

Как успешно да се започне училище ?

В първи клас детето да преминава през група тестове – говор, слух, от къде възприема информацията. Родителите и учителите решават на тази основа.

Решават дали са готови за първи клас, има тестове и за родителите и учителите. Трябва да има преход между училище и детска градина.Понякога някои деца пречат,нямат авторитети, нужна им е много любов и ясни правила.

Основният фокус е да се направи екип в началото/1,5,8,9 клас/.Необходимо е да учат в отделни сгради, да не прихващат от големите, когато още нямат стабилен център на сърцето.

Равният достъп спъва развитието на бързите и създава негативно отношение към бавните. Затова са необходими паралелки по интереси за да може всеки пълноценно да използва талантите си.

част-6

Как се формира посока в образованието?

Всички очакват професионализъм, доверие и отношение.

Винаги има консуматор. Ако някой търси, системата трябва да му го предлага, а ние произвеждаме нещо което няма консуматор.

Въпросите са къде, кога, кое, колко, как. Те получават отговор когато държавата си изясни своето намерение.

Намерението е широко понятие, след това проверяваме къде сме сега и какви са ни краткосрочните и дългосрочните цели.

И съобразно целите си поставяме съответните задачи и подзадачи, избираме с каква стратегия да го постигнем това намерение, като задължително всичко трябва да е измеримо на всеки етап.

част-7

Как да се промени образованието ?

Има система от колела, горното голямо влияе много по-силно от малките колелца отдолу. Най- отдолу е нивото къде и кога, показва времето и пространството, околната среда.

Следва нивото какво или поведението, физическите действия и движения. Третото ниво е как – ресурси, начини, умения и знания. Промяната се отразява надолу по веригата.

Четвъртото ниво е защо, тук се ценностите, убежденията и добродетелите, най-важното ниво на сърцето, обикновено повечето проблеми се създават тук.

Следващото ниво е кое, колко на избора и себеизразяването. Когато се избере нещо, останалите нива действат автоматично.Във всеки един човек има всички аспекти и той избира в коя зона да се постави.

Пред последното ниво е кой съм аз, нивото на идентичността, опознай себе си, когато видиш кой си и се познаваш добре,тогава всички колелца надолу работят хармонично.

Последното ниво е откъде идвате и накъде отивате. Нашата визия и уникалност. Ако знаеш накъде отиваш и какво искаш да постигнеш средствата вече са  лесни.

Войната е за вниманието на хората и за да им въздействате трябва да знаете на кое ниво работят. Узнаете ли това се опитвате да им въздействате на следващото по-високо ниво.

част-8

Подобни публикации: