Архив

Календар

април 2011
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Имаме си кино…

Вече една година в кабинета по немски език всеки петък се прожектира Филм. Едно момче осъществи мечтата си в Сандански да има кино и показа , че когато има интерес нещата се правят с желание и се случват въпреки трудностите.

Всичко тръгна от една дейност в един проект.  Бизнеспродукция с виртуално продаване на билетчета. Прожекцията беше истинска. Той свърши и би трябвало както  повечето неща да замре и прожектирането на филмите.

Но Симеон не се отказа и беше достатъчно упорит. Успя да убеди още ученици да му помагат и спечели доверието на учителите . Всичко се правеше заради удоволствието да гледаш кино на голям екран. Заради цялата тази страст към магията на киното.

Представете си цялата съвкупност от операции – намиране на филм, рекламирането на прожекцията с плакати,  оправяне на техниката, свързването и, създаването на сайт, система за резервации, правене на трейлъри, презентации, музика.

Постепенно тази проява придоби известност и се превърна в социално събитие. Зона в която млади хора се запознават и забавляват. Зона забранена за възрастни и  далеч от лесните съблазни на популярната култура. Зона на доверие, превърната  в тематичен обучителен курс  в света на киното.

Една реализирана мечта. У всеки ученик се крие някаква страст и ако успеем да му помогнем да я реализира правим едно добро дело. Колко ли скрити таланти се крият неразгадани, някои успяват да си пробият път навън, но доста си остават нереализирани.

Така, че следващият път когато някой поиска нещо, оставете му свободата да го направи, помагайте му и  му дайте карт бланша да се справи сам. Тогава усилията дават най-богат плод. Това е верният път  за реализацията на таланта, създайте условия за проявлението му  и ги оставете да го открият и разгърнат.

School Cinema Sandanski

Подобни публикации: