Архив

Календар

април 2011
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Искате ли да поспорим ?

Ако искате да се забавлявате и да поспорите, тогава изберете тема и ще осъществим вашето желание . Вижте предложените теми в края и гласувайте.

Помните ли дебатите? Хубава идея беше. Парламента продължи идеята. Не е лесно да се дебатира. Мнението ни не се променя лесно, намесват се чувства, емоции, предубеждения и какво ли още не.

Каквато и да е темата, можеш да покажеш знания, да откриеш грешките на другия, да го изпързаляш, да се разгорещиш, да си го изкараш на някой и като си нахъсан да спечелиш, започваш да търсиш и да се образоваш.

Хубавото, е че всеки има мнение и колкото повече вярва в него, толкова по-убедителен изглежда в очите на отсрешната страна. И ако го правиш това дебатиране по-често, ставаш по-уверен в себе си.

Накрая  виждаш, че не само ти си правият. Разбираш, че всеки е прав за себе си и всичко зависи от обстоятелствата в които живее. Всичко е въпрос на гледна точка. Колкото и да се палите накрая ще установите, че сте променени и различени . Ще знаете  гледната точка на другите и ще ги разбирате с една идея в повече.

Идеята на един дебат е да се намери решение, да се получи  диалог и съгласие, да се открие общото в различията.  Общите интереси могат да преодолеят всякакви бариери. Това става когато хората контактуват, виждат противника и си съставят сами мнение. Само тогава си максимално близо до истината.

Решихме да ви дадем отново тази възможност, вие избирате темата, ние създаваме организацията. Можете да изберете две теми. Ако не ви харесват темите предложете ваши.

[poll id="2"]

Подобни публикации:

Анонимен казва:

Защо да учим неща,които няма да ни бъдат от полза за бъдещото ни кариерно развитие?Защо един икономист трябва да знае какъв е процеса на сеитбата?Моето мнение е,че ако учим само предметите,които са ни приятни знанията ни ще бъдат много по-задълбочени и дълготрайни.Дори самата атмосфера в класната стая ще бъде много по-добра и ще цари тишина и спокойствие,защото всеки един ученик ще бъде там по собствено задължение,а не само да няма отсъствие…

zpg казва:

Съгласен съм. Когато нещо се учи с интерес, знанията наистина са дълготрайни и няма да се мъчим да спечелим загубената борба с отсъствията. Има редки изключения, където е необходимо да има общи познания – пример Икономист-Мениджър – специалност Земеделско стопанство- да трябва да има известни общи познания, но не подробната технология на целият процес. Цялата система трябва да се промени и да се получават не отделни частички информация, а да се покаже как те се интегрират в едно общо цяло. Задава се един проект и се извървява процеса от началото до края докато се получи резултат. Жалкото, е че и учителите и учениците са се отказали и не се опитват да излезнат от затвореният кръг в който са попаднали.