Архив

Календар

май 2011
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ИСКАТЕ ЛИ ДА ДАДЕТЕ ШАНС НА ВАШЕТО ДЕТЕ ?

Никакви дипломи и висши образования  няма да помогнат на детето ви да успее в живота, това което практиката и изживяното от самият него му предложи е истинското знание и отговор на въпросите ВИ.

 

В МОМЕНТА ИМАМЕ :

Обучение по никакъв начин необвързано с реалния живот….

Деца завладени от  интернет, facebook манията и игрите…

Среда пълнеща главите им с шаблони на поведение и държание, винаги съдържащи в себе си думичките забавление и лесен живот.. .

Родителите притиснати от кризата и заради това отделящи все по-малко време за питомците си, деца  копнеещи за внимание, но освободени от всякакви отговорности.

Училище запълнено с  ненужни учебници, ненужни предмети ,механично заучаване и автоматично забравяне, бълващо ненужни дипломи.

РЕЗУЛТАТА Е ВИДИМ – БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПЕСИМИСТИ В СВЕТА.

МОЖЕ ЛИ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ ?

Никой не трябва постоянно да помага на другите. А да ги научи да се справят сами.

КАК ДА СТАНЕ ТОВА ?

С училище  запълващо голяма част от времето на учениците по-подходящ начин, предлагащо пълната материална база на тяхно разположение.

С преподаватели раздаващи се, насочващи учениците към практически знания, каращи ги да работят непрекъснато, изграждащи увереност във възможностите им.

С богата извънкласна дейност по техен избор. С практика, практика, много практика, в която те да получат увереност, самостоятелно мислене, знания можещи да се приложат веднага в живота.

С победи и увереност, превърнала се в допинг, желание за все повече и повече, изяви, състезания, прояви. Непрекъснато развитие.

Колко ли скрити таланти остават нереализирани, заради липсата на възможност за изява, подкрепата и добрите думи даващи нужният тласък.

Искате ли детето ви да открие таланта си, да намери своята среда, да получи своята независимост, да създаде подходящите си приятели  ?

Искате ли да работи в  атмосфера на сътрудничество,в екип от съмишленици и да придобие чувство за съпричастност.

Искате ли да придобие качества като търпение, труд, самостоятелност и отговорност.

Искате ли да идва с  удоволствие на училище, да се развива и да се превърне във вашата гордост.

Схемата работи – предостави възможност за изява, подкрепяй с всичките си сили, бъди наставник, предоставяй идеи, помагай.

Не казвам ,че нашето училище е най-доброто,  с най-добрите учители – ние се вместваме в  процентите валидни за цялата страна, може би малко над средното ниво.

Това, което съм сигурен, че можем да предложим е ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗЯВА.

Едва ли има училище, което да участва в почти всеки конкурс, състезание на областно и национално ниво. И печелим призови места в тези конкурси и състезания. Погледнете сайта на РИО с резултатите от олимпиадите и ще видите, че и там имаме сериозно присъствие на областно ниво.

Няма училище организиращо непрекъснато толкова вътрешни прояви, училище с богат календар от празници, всеки от тях реализиран с активното участие на учениците.Няма училище спечелило и реализирало толкова много проекти в национален и международен план.

Знам, че имаме достатъчен брой учители, обичащи професията си и даващи всичко от себе си за да подпомагат откриването и израстването на тези таланти.

Знам, че практиката е основна цел на обучението в това училище и професията означава сигурна работа в тези времена на криза.

Знам, че основната дума е ВЪЗМОЖНОСТ – ако има талант, ние ще го открием, ще му дадем поле за изява, ще му дадем шанс да се развие.

Знам, че ако ученикът пожелае, то училището и учителите ще му помогнат и ще го напътстват. Знам, че ЗПГ има своите методи да накара вашето дете да пожелае да се развива.

Накрая оттук ще излезе личност със самочувствие, вяра в себе си и в своите способности. Личност с характер, знаеща какво иска.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ДАДЕТЕ ШАНС НА ВАШЕТО ДЕТЕ ?

Подобни публикации: