Архив

Календар

септември 2011
П В С Ч П С Н
« авг   окт »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Санданчани – вие сте късметлии !

Хората в Сандански  трябва да осъзнаят какъв голям късмет са извадили с преместването на BYF тук през 2005 година. Така градът се  превърна в едно от малкото места в България с фестивал от подобен ранг.

Фестивал отворил градът към света и непрекъснато променящ хората в позитивна посока !

За всички, които бяхте там и допринесохте за създаването на уникалната атмосфера през 5 те дни на ВYF …. МОГА ДА КАЖА САМО ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ  !

За всички останали до последно, въпреки продължаващите до късно вечер спектакли.

За публиката дошла да се забавлява и за водещите успяващи да я извадят от състоянието на транс с уникалните си хрумвания.

За гафовете и непредвидените моменти,  вписващи се в атмосферата и чудесно използвани от Александър, Лазар и Зара.

За организаторите, преживяващи всичко толкова лично, радващи се на добрите си попадения, създаващи връзки на високо ниво, игра на дипломация от която зависи бъдещето на фестивала.

За специалните гости, изпълняващи  ролята на жури, веднъж дошли на фестивала и след това превърнали се в негови активни поддръжници.

За тези щастливи деца пред сцената, гледащи с възхищение към участниците и правещи всичко не защото трябва, а защото така им харесва.

За доброволците, помагащи до последно на групите и изпълнителите, които придружават, изпълняващи своите задачи през деня  и веселящи се заедно с публиката всяка вечер.

За онези македонски доброволки, радващи се на групите и танцуващи в захлас, слушайки родните си звезди.

За фотографите , влезли в ролята си и направили фестивала по автентичен, правейки си взаимно папарашки снимки.

За момичето с погачата от откриването, за Жули -тази превъзходна танцьорка и нейното усмихнато и лъчезарно лице, за положителните емоции, които винаги излъчва.

За блестящата втора вечер, понякога нещата се получават и всичко надминава очакванията .

За всички онези любители на твърдата музика, появяващи се винаги в точният момент за да изпитат екстаза от любимата си група или песен.

За групата No Frames и шоуто, което създадоха, за авторските им песни, за Снежина и уникалното и въздействие на сцената, за раздаването и.

За момичета, борещи се в конкурса за млад изпълнител и превъзходните им изпълнения.

За онази страхотна агитка, създадена от приятелите на Анелия, за нея  и импровизираната и група, те  спечелиха симпатиите и аплодисментите на публиката.

За онази нестандартна македонска певица, която направи отлично шоу с танцьорите и за нейната колежка, която непрекъснато твърдеше, че не разбира български,звездите за това са звезди за да се държат звездно.

За варненците от Крейзи форс, с тяхната невероятна хореография и страхотното хлапе с тях, размиващо публиката.

За брейк талантите от Албания, техният кукловод и нестандартното, но въздействащо изпълнение, с играта си те показаха защо са били на финала на Албания търси  талант.

За всички  съвместни проекти на участниците,  само няколко дни и превъзходен синхрон между певци и танцьори като резултат.

За групата 032 спечелила овациите на публиката и доброто включване на Камелия Тодорова.

За гостите от Next time и Sample Red  и мелодичния рок, които ни показаха, за факта, че са тук ,  звездите на Македония и Украйна пяха за нас.

За родните ни танцови състави, извадили най-доброто от своя репертоар, специално за BYF, конкуренция в добрия смисъл на думата.

За всички инициативи, хепанинги и забави през дните на фестивала, за хората като Митко Гогов и другите показали силата на човешкото въображение, претворено в техните творби.

За всички, участващи зад кадър, страхотните ефекти на сцената, диджея, музиката и медиите Online.

За цялата  реализиция на този огромен проект, въпреки кризата, липсата на финансиране и спонсори.

За проекта, оцеляващ благодарение на усилията на организаторите и спечелените от тях млади хора – доброволци, водещи, певци, танцьори, медии и публика.

За всички, създали това преживяване, наречено Балкански младежки фестивал „ Младостта на балканите” – ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ !

Подобни публикации: