Архив

Календар

ноември 2011
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Как практиката създава увереност …

Каквото и да правите, трупате опит и умения, създавате навици и побеждавате онази част в мозъка ви, която не вярва във вас, а това е най-голямата ви победа.

Практиката изгражда таланти и създава увереност , затова използвайте всяка възможност за изява, когато някой ви предостави такава, защото не се знае откъде ще изскочи златния заек и какво ще откриете в кошницата.

Всички изгледахме 6 части на видеото по БНТ за училището. По-добра реклама за нас едва ли някога някой ще успее да направи . За първи път предаването „Моето училище” отделя цели 6 предавания за едно училище.

Тогава си спомних как едно момиче в 10 клас, само преди две години, така се притесняваше , че не успяваше да изрази мислите си. Същото това момиче сега говореше с увереност на български депутат. Същото това момиче получи това, което му липсваше – вяра в себе си и във възможностите си.

На тази промяна присъствах, за тази промяна съм помагал и се радвам, че резултатите са налице.Трудностите в ЗПГ си ги има както във всяко друго училище, но в рекламни клипове се показва най-доброто и сега ще говорим за него.

Това, което аз видях бяха едни уверени в себе си момичета и момчета, говорещи без притеснение пред камера, говорещи за себе си и за училището.  С тези деца може да се гордее всяко училище в България .

За тази промяна училището има своя голям принос и никой не може да отрече това. То създаде онази среда, в която всеки можеше да открие, прояви и развие всеки свой талант. То предостави този терен за изява, там където практиката създава и променя характери.

Благодарение на десетките инициативи, проекти, състезания всеки от тях получи стотици часове практика, часове в които упорития им труд се преобразуваше в умения. Всяка малка победа се превръщаше в още по-голямо желание за изява и развитие.

Благодарение на техните учители, отделящи от времето си за да им помогнат, единствено заради тях и отплатата в сърцата им, когато видят как трудът им дава плодове.

Благодарение на взаимната подкрепа на сродните души , преоткрили се в тези занимания. Без всичките тези инициативи те нямаше да се познават. Без тяхното приятелство нещата може би щяха да са различни.

Без тях нямаше да я има тази взаимна мотивация, която да ги кара да се развиват,  да ги стимулира да продължават напред.

И пак ще се повторя, ако я нямаше постоянната изява и практикуването на умения, нямаше да ги има всичките резултати и тези наши ученици нямаше да са такива, каквито са в момента.

Подобни публикации: