Архив

Календар

ноември 2011
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Международна кръгла маса „За чисто училище ”

„Търсачи и откриватели”- това беше мотото, под което ние, Виктория Анталавичева, Симеон Здравчев и Димитър Мутафчиев, ученици от ЗПГ „Кл. Тимирязев” гр. Сандански,  участвахме в организираната Международна кръгла маса „За чисто училище ” в град Перник.

Събитието беше организирано от ПГТС „Арх. Йордан Миланов в периода от 23-25.11.2011г. Учейки в различни специалности, ние младите хора от Балканския страни се обединихме за да покажем своята лична позиция по екологичните проблеми стоящи пред цялата планета.

Кулминацията на срещата бе организираната кръгла маса на тема „ За чисто училище”. На нея всеки участник даде идеи и чу идеите на другите представители по проблемите за разделното сметосъбиране и опазването на околната среда.

Ентусиазирано бяха приети идеи за въвеждане на електронни учебници, въвеждане на разделното сметосъбиране в училищата, създаване на Еко клубове, оползотворяване на отпадъци, Еко инициативи и още много зелени идеи. Те бяха единодушно приети като решения на кръглата маса.

Успяхме да  се запознаем с толкова много различни и интересни хора. Допирът до тях беше един невероятен начин  да осъзнаем, че всички ние сме едно цяло – еднакви във своите мечти, интереси и чувства.

Не бива да позволяваме на малки, незначителни междукултурни различия да ни разделят, а на против, трябва да искаме да се запознаем именно с тези различия, защото проявили веднъж интерес, несъмнено ще бъдем очаровани от тях.

Събитието ни даде възможност да представим нашите зелени идеи, както и да приемем други такива от нашите нови приятели. Придобихме огромен опит, знания, умения и емоции, даващи ни повод за гордост и удоволетворение.

Вижте презентацията и брошурите 1 2

Виктория Анталавичева, Симеон Здравчев и Димитър Мутафчиев ученици в ЗПГ

Подобни публикации: