Архив

Календар

ноември 2011
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

FB Сандански

Хората, не сме чак толкова различни, всеки има своите предимства, но и недостатъци, които му пречат да разкрие истинското си аз. Винаги има някакви прегради. И когато се опитахме да създадем нещо като групичка, резултатът беше, че постепенно се разпадна на съставните си части.Говоря за Facebook-Sandanski.  Целта беше да се направи нещо за града ни. Имаше много идеи, но едно е идеята, друго е реализацията.  Така стана, че млади хора, на които им липсва средата, вместо да си я създадат, отново се затвориха в своите пространства.

И от желанието тези събирания да се превърнат в място за обмяна на идеи, не остана нищо. Като се замисля дали е било точно това, всеки е имал различна представа какво иска. Мога да твърдя , че поотделно всички са положителни ,интелигентни хора. Проблема, е че се тръгна наопаки, събират се хора и мислят каква е идеята. Ако я имаше идеята действието е много по-лесно. В случая кавгите с малко в повече егоцентризъм бяха достатъчни за да откажат всички останали и личните отношения да надделеят над общата мисия.

Хубаво е да има широк обхват, но от друга страна по-добре една идея, но реализирана.Мога да си обясня защо, групата се споява от различни неща, най-вече обща цел, общ поглед напред, общи интереси, мисия. Ние така и не намерихме такава и борбите за  надмощие в крайна сметка надделяха. Комуникациите в група са трудно нещо, групата се дърпа напред от обединяващи лидери, ние не намерихме такива.

Виждахме се различните части на групата и след това, но до сериозни разговори с изключение на първите няколко пъти така и не се стигна. Постепенно всички се върнаха в стария си ритъм и се срещахме инцидентно в силно редуциран състав. Просто на кафе и на приказка без нищо друго. Извода , е че не можеш да събереш различни хора, с различни интереси и идеи. Това, че си интелигентен, умен, не те прави автоматично подходящ за работа в екип.

Позитивното е, че се създаде познанство на  хора,  което без тези събирания нямаше да стане. Хора, които ако седнат на една маса ще намерят общи теми за разговор. Дори да е прекалено оптимистично мрежата от контакти я има и все някога ще дойде подходящия момент да се задейства.

 

 

Подобни публикации: