Архив

Календар

март 2012
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

УСПЕХ

Новият проект вече два месеца пълни училището с ученици след 7 час. Като идея всичко изглежда перфектно. Реализацията винаги е трудна. Като нещо пуснато на бързи обороти и то вече създава проблеми.

Цели 17 клуба, участие само в един от тях, привличане на проблемни ученици. Достатъчни са само няколко седмици за да се разбере, че тези трудни ученици, не им ли хареса нещо, напускат на момента. И нищо не може да ги спре.

Един месец беше достатъчен за да се разбере, че има деца страдащи от липса на внимание и тези клубове ги привличат. Има ученици, ходещи в няколко клуба и го правят доброволно, може би наистина у дома няма какво да правят и не им се прибира.

Както и другия тип деца с изявен талант и желание за работа, усетили възможностите си и непрекъснато търсещи възможност за използването им. Тези клубове са перфектни за тях.

А неуредиците от типа, на това да се предлагат 46 % за материали при положение, че няма за какво да се изхарчат толкова пари. Или да се спира закупуването на такива дребни неща като флашки, да се възпрепятства използването на стратегията с награждаването на най-активните е крачка назад.

Както и поредното презапасяване с тонове документация, въпреки, че всички знаем, че каквато и документация да се измисли тя ще бъде попълнена,  и това няма да има нищо общо със свършената работа. Въвеждането на електронно отчитане е крачка напред, ако другите документации се намалят. Хартия, сканиран вариант, електронен вариант и получаваме още по-затормозяващ вариант.

Всяко начало е трудно, да се надяваме , че от началото на новата учебна година всичко ще е изгладено и нещата ще си дойдат на мястото. Дотогава и учителите ще са си направили своите изводи и ще подобрят дейността на клубовете си, ще създадат нови, по-подходящи за ситуацията и ще закрият неефективните стари.

Подобни публикации: