Архив

Календар

май 2012
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Пътеводител в света на детските фен страници.

Добре дошли в света под 14 – територията на децата от 4 до 7 клас. Сигурно си мислите, че знаете всичко за тях. Какво ли биха могли да правят освен да ходят на училище, да слушат родителите си и да се отдават на детските си игри.

Ще ви издам една тайна, която не е чак толкова голяма тайна – те вече са завладени от FB манията. 2012 е годината на окончателното навлизане на поколението родено в 21 век във водите на социалната мрежа.

И ако това не е изненада за вас , то аз искам да ви покажа една друга страна, следствие от тази инвазия. Тези мили създания създават и развиват свои светове , те се състезават, има победители и всичко работи по виртуални правила , сходни с това, което става и в реалния живот.

Новата мания е създаването на FB страници и привличането на  фенове. Както казах играта си има правила. Създаването на страница започва с първата си хитринка – привличащо вниманието име.

Най популярната думичка тук е ДИСНИ, следвана от Селена Гомез и други популярни герои в техните очи. За да е още по-магнетично името се включва искането някой от тези идоли да пристигне в България.

Веднъж създадена тази страница действа по-всички изисквания на  маркетинга.  Игрите са основния инструмент за привличане на фенове.

П ЪЛНА ПРОМЯНА В ШОУТО НИ! ЗА ИГРИ ЩЕ ИМА САМО 1 АЛБУМ :) ) (ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ПОБЛИКУВАТ ИГРИ НА СТЕНАТА :) ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ДРУГИТЕ АДМИНИ) ЕПИЗОДИ ВСЕКИ УИКЕНД ;) ЗА ПРАЗНИЦИТЕ ЩЕ ИМА ЕПИЗОДИ :) НИЩО ДРУГО НЯМА ДА ИМА НА СТЕНАТА ОСВЕН РУБЛИКИТЕ ВСЕКИ ДЕН :) ТЕ СА
- МОДНИ СЪВЕТИ (ВЕЧЕР)
-ФЕН НА ДЕНЯ (ВЕЧЕР)
-ТОП 5 СМЕШНИ СНИМКИ (ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНЯ)
-тОП 3 ПЕСНИ НА ДЕНЯ :) (пО ВСЯКО ВРЕМЕ)
- КАКВО ВИДЯХ ДНЕС В УЧИЛИЩЕ (САМО КОГАТО СМЕ НА УЧИЛИЩЕ)
-ЗАДАЙТЕ НИ ВЪПРОСИ (3 НА ДЕН)
-СПЕЧЕЛИ ПЛАКАТ (1 НА ДЕН)
- И ВСЕКИ ДЕН НЕЩО НОВО :)
ИЗРАЗЕТЕ МЕННИЕ :) ПРОМЯНАТА Е ЗА ДОБРО :) И ЗА ПО ДОБРА ПОДРЕДБА
- ЗАБРАВИХ РУБЛИКАТА (ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА) :)

Игри с елемент на загадка, на предизвикателство, на търсене,почти винаги свързани с тези звезди от музикалната и филмовата сцена.

Който открие епизода на Хана Монтана където беше 1 час ПОЛЕДНИЯ където Майли отива да снима филм а Лили в колежа , но накрая и Майли решава да иде в Колежа получава 1000000000000000 точки + Много награди!

Статусите са условни и призоваващи към действие, с елемент на непредвидимост и любопитство и за определено време. И винаги има продължение.

+ 2 лайка и казвате на кой да е следващата … ;)

Ако помните този епизод харесвайте ;)

Обработете снимката !!Време : 15мин.

Искате ли изтрий с мои снимки ??+7лайка и пускам !!!

Изтрий :3 гласа и махам .. ?

Проба ! ще може ли този статус да събере 50 лайка за 1 час ?! ?

Победителите винаги печелят някаква награда – плакат, точки, нещо свързано с тях. Обикновено се оставя избора каква да е играта или действието на самите фенове. Създава се един вид взаимодействие с тях.

коментирайте под този статус за коя звезда искате да пишем. Тази, която събере най-много гласове ще пускам само нейни информации, снимки и въпроси! :)

Най-ценната награда е да станеш администратор на страницата и собствениците често си служат с този инструмент. В ход са дълги кастинги, печелене на точки, преминаване на кръгове.

Moля ви харесайте , ако има 450 харесвания ще има конкурс за админи!!!

КОНКУРС ЗА АДМИНИ !!3 кръг
В тази страница доведе по 5-6 нови фена ! Пишете имената им на коментар..Вие сте 13 участника : ) Вие преценете по колко фена ще водите ! Когато страницата стане 267 или 28О пускам 3-ти кръг ! Ако тази вечер страницата не стане 267 или 28О утре ще продължим !

Тези конкурси са страхотен обучителен инструмент, представете си какво би станало ако похватите от създателите на страници се използваха в училище. Тук се трупат опит и знание за работа в много програми.

По-големите страници са често обект на атаки от хакери с цел отнемане на администраторските права. Ако варианта с доброволното получаване на администраторски привилегии не задейства се прибягва към други методи.

Моля ви харесайте ни от личен профил и кажете на феновете ви да харесат. Трябва да станем 150 до края на април Страничката е моя и искам да си я върна

Моля ви харесайте ни ние ви харесахме в много трудно положение сам хакнаха ми страницата аз ви харесах може ли и вие да харесате страницата моля ви искат до 12 юни 1000 харесвания моля ви помощ

Размяната на реклама е начин да получиш известност и молбите за съдействие в този посока са шаблон за всички новаци. Само, че в един момент големите се изхитрят и започват на използват големината си задавайки собствени правила.

Натрупания капитал от фенове се използва и правото да рекламираш се закупува с фенове харесали страницата. Големината те прави още по-голям.Феновете са се превърнали в разменна монета.

Една от най-търсените ситуации е аз ти давам 5 фена, ако и ти ми дадеш толкова. Имената се съобщават и ако наистина са харесали страницата в  замяна получаваш също имена или правото да рекламираш .

Размяна на фенове става ли да ви доведем 3 фена и вие 3 после взаимна реклама

Големите получават власт и я използват, помагат на други, създават нови страници и ги развиват, а феновете  са в ръцете им и умело ги управляват.  За няколко часа с умело поставени статуси набират стотици фенове.

Направих си тази страничка преди около час ? Моля ви харесайте я ? Искам да станем 1ОО.Ако до вечерта сме 1ОО ще има конкурс за админи ? Който хареса получава 100 точки ?

3-ti кръг доведете фенове колкото може повече тук- Доведете колкото може повече фенчета :) )) Напишете им имената!!!

Висш пилотаж във увеличаването на бройката е пускането на авторски снимки и видео. Създават се епизоди през определен интервал от време. Правят им се трейлъри, предварителна реклама, увеличава се напрежението и всичко непрекъснато се свързва с харесвания и набирането на фенове.

Трудно се изпълняват всичките тези стъпки и началото е доста трудно, отпадат много страници, остават само най-упоритите, активните, творчески идейните.  Стотици деца участват в тези надпревари и трупат безценен опит, придобиват ценни умения.

Те са свикнали при неуспех лесно да се пренастройват и да започват наново, да пробват много пъти, докато уцелят вярната пътека.В резултат имаме едно поколение, което влиза в играта с големите с мъничко предимство, дадено им от една виртуална игра с елемент на конкуренция.

Лошата страна са стотиците часове прекарани във виртуални, измислени светове, където ти си най-важния и решаваш как да продължи развитието на сценария. От теб зависи и може би това е стимула, правещ тези настървени игри толкова привлекателни.

Подобни публикации: