Архив

Календар

юли 2012
П В С Ч П С Н
« юни   авг »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Отличници на випуск 2012- черноработниците.

Още един випуск в историята. Най-големият, май ще си остане с това призвание. Ще се запомни и с друго – за първи път имаме двама ученици в класацията за първенец на випуска, с еднакъв бал, въпреки строгата селекция на матурите.

И двамата са икономисти – Борислава Илиева от 12 А и Иван Сливков от 12 В клас . Успехът им е 5.88 с отлични резултати на матурите и дипломи препълнени само с шестици.

В тази оспорвана надпревара Иван водеше до последния метър, но Борислава го застигна с високите си резултати от матурата по БЕЛ и от изпитите си по професията. В крайна сметка и двамата са доказателство на максимата, че трудът и усилията дават резултат.

Всяка година се убеждавам в това правило, че в тази борба на талантите, побеждават най-упоритите и трудолюбивите. Мога да спомена и тези зад тях – Антон Камбуров  -5.86, Мартин Апостолов -5.83, Димитър Мутафчиев -5.80.

Никой от тях не е попадал в светлините на прожекторите, освен в кратки инцидентни появявания. Всички те са били там отзад и упорито са изучавали предметите и са получавали необходимите умения.

Били са черноработниците и за работили в екипите за общото благо. Останаха със своите тайни, допуснаха ни в техния свят, колкото пожелаха или до там докъдето се простираше нашия интерес и вяра в тях.

Ако трябва да направя описание на Иван, трудно ще го направя. Той е упорит до безобразие, когато се захваща с нещо го изпипва до последния детайл. Убедих се в това, когато направи филма за старите български столици и когато участва в INGOT академията.

Това е Иван, който никога не бяга от работата и се справя с нея поемайки отговорност, въпреки, че в един момент го бяха превърнали в черноработника на гимназията. През 4 години той непрекъснато трупаше знания и се превърна в една неоценима съкровищница с много полезни умения . А в темата компютри, неговата сфера има малко останали тайни за научаване.

Винаги съм се питал какъв щеше да бъде, ако беше на друго място. Средата моделира хората и може би щеше да е по-комуникативен и по-приет. Или обратното точно тази затвореност му е позволила да се развие до това ниво. Мисля си, че се е движил в правилна посока, всичко това го е направило една страхотна личност.

Човекът със свои правила, идеи и принципи, за които съжалявам, че останаха само в главата му. Съжалявам, че не успяхме да го включим в живота на училището и за това, че късно се появи в него желанието да коментира и да показва какво мисли. Съжалявам за това негово неумение да комуникира и да изразява емоциите си. Както се казва липсата на едно се компенсира с друго, винаги е така в живота.

За Борислава също не мога да напиша много. И все пак тя винаги е била в първите редици, там където се е случвало нещо интересно, там където се е вършело работа. Факта, че беше избрана за директор в деня на самоуправлението през 2011 не е случаен. Това, че има 5.91 на матурата по БЕЛ, най-високия успех за гимназията също.

Едно трудолюбиво и лъчезарно момиче. Със своите си занимания , обичащо да танцува народни танци. Притесняващо се да застава пред камерата, въпреки, че съм сигурен, че има какво да каже.Активен участник в учебната компания.В конкурса 1000 стипендии също показа, че е упорит човек и се класира във втория кръг.

Борислава доста добре е използва времето си в ЗПГ и професията Икономист-мениджър явно и е на сърце. УНСС е логичното продължения в тази посока. Професията точно отговаря на характера и.

Черноработниците остават винаги невидими, но без тях екипа няма как да свърши работата си. И Иван и Борислава са типичен пример как в развитието на учениците влияят много фактори, но ако упорито следващ целите си и си постоянен в тях, то крайните резултати ще бъдат положителни за теб.

Подобни публикации: