Архив

Календар

август 2012
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Колко много блогове !!!

Море от думи и емоции. Това намерих в интернет, толкова много блогове и талантливи хора. ЗАЩО са ги направили, каква е причината, къде е смисълът, кой ги е вдъхновил.

Интернет е средата, която събира съмишленици на едно място. Сродните души се намират и сприятеляват. Създават се виртуални общества, тематични клубове и бизнес сдружения.

Блогърите са превърнали заниманието си в професия, канят ги на разни форуми, пускат рекламни материали за определени събития. Станали са  фактор, с който се съобразяват.

“Блогването е точно това – блогване, споделяне на част от себе си, на мнението ти под формата на текст, препратки, аудио, видео, изображения…”

„Мястото, в което можеш, ако искаш, да покажеш какво знаеш, какво мислиш, да демонстрираш експертност и заявиш позиция по важни за теб професионални въпроси.“

Как се заражда нуждата от воденето на дневници ?  Двете най-големи групи са на алтруистите и на бизнесмените.Различни са причините – най-често творческата натура търси призвание и излива таланта си върху белия лист.

Многобройни са и хората с идеи, вярващи, че са намерили нещо ценно и раздаващи го доброволно и с любов на хората. И накрая бизнес ентусиастите използващи предимствата на мрежовата среда.

Всички обичат своя блог и отдават голяма част от свободното си време. Развиват го и променят. Качват съдържание и нови дизайни, бутони и статистики. В началото всичко е на шега, но след това се превръща в мания, носеща им приятни емоции.

“Когато пишеш ти се отдаваш само на това и не мислиш за нищо друго. Докато пишеш някоя статия си напълно съсредоточен и в същото време не усещаш напрежение. Ти диктуваш правилата на писане, ти решаваш какво да кажеш и как да го кажеш”

Следи се всичко, отговаря се на въпроси, коментира се, правят се нови тематични раздели. Развива се идеята и всички са с вярата, че правят нещо значимо и по-някакъв незнаен начин думите им ще променят сърцата и душите на хората.

Мнението достига до повече хора, които споделят тяхното и става дискусия.Създава тематични сблъсъци, променя мненията на хората, преобразява ги, среща ги с хора, които ги преобразяват.

“Това, което пишеш показва твоята гледна точка, а хората коментират. Така ти разбираш каква е точно значимостта на това, което мислиш, а е много възможно и да намериш други гледни точки, които също да бъдат интересни и не по-лоши от твоето мнение. ”

“След време може да прецениш, че не е вярна, че дори не си съгласна сама със себе си и това също може да бъде полезно. Дори и никой да не те чете, споделянето на мисли и идеи със себе си в блога пак е нещо хубаво. ”

“Бловането е най-добрата и лесна възможност, която ти дава интернет, за да покажеш на света, че съществуваш. Ти показваш себе си, като една малка прашинка от мрежата, но в същото време можеш да пишеш и говориш за неща, които да те вдигнат до небесата. ”

Може би FB и другите социални медии навлизат в територията на блоговете, но те ще си останат част от живота на доста хора.Това промени живота им, промени гледната им точка и начина, по който гледат на света, промени емоциите им.

1 2 3

Подобни публикации: