Архив

Календар

ноември 2012
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Как изглежда идеалното училище през погледа на финалистите в един иновационен лагер.

Иновационният лагер е образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

Тази година той се провежда в рамките на Световната седмица по предприемачество под патронажа на президента Росен Плевнелиев и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”, Център за развитие на човешките ресурси, Европа директно София, Еврогайдънс България, Европас България и Програма „Учене през целия живот

Нашето училище е традиционен участник в това състезание.  Идеалното училище – това бе таз годишното предизвикателство. Сред 60 участници  бе и  Симеон Здравчев, ученик от 12а клас, който след онлайн селекция се класира за националния кръг, провел се  на 17 ноември 2012 година в София.  Неговият отбор завоюва второ място и впечатли журито с иновативната си представа.

Идеалното училище в техните мечти, е за ученици от 1 до 7 клас, в което класните стаи са оборудвани с маси с тачскриин, които притежават софтуер, разработен от учители и специалисти.

Масите се задействат чрез електронни ученически карти с вградена флаш памет. Картите се използват за следене на присъствията и изпращане на информация до родителите.

В тях са поместени всички необходими учебни пособия и чрез тях се събират точки на базата на присъствия и напредък в учебния процес.Тези точки могат да се разменят за ваучери за спортни или културни събития.

Учителите ще осъществяват контакт с професионалисти в съответните области, за да може да се актуализират приложените учебни материали.

Също така в 7 клас ще се въведе час за професионално ориентиране, а досадните тестове и изпитвания ще бъдат заместени с игри, разработени съвместно от учители и специалисти в информационните технологии.

Нека се доверим на новите предприемачи и си пожелаем  бъдещите ученици да се обучават в тяхната иновация!

Подобни публикации: