Архив

Календар

декември 2012
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Как се завладяват сърцата и душите на децата…

Те са създали една среда, в която всички са част от един екип. Там всеки има възможност да блесне, да покаже специален талант и да бъде аплодиран за това умение .

Всеки е дал максимума от себе си. Имал е стимула да го направи. Непрекъснато е бил подкрепян. И въпреки това всеки чувства, че резултата е общо дело. 

Крайния продукт  е  много повече от възможностите на всеки един поотделно . Взаимодействието е било взаимно стимулиращо,няма сърдити, конкуренти, само един отбор с обща цел, обща история и един водач показващ пътя.

 

Невероятно е как хора-малко или много познати, се сближават, вършейки нещо заедно, строго целенасочени! И най – хубавото е, че те така съграждат една история. Историята на своето развитие, на многото приятни моменти и усмивки, на нови приятелства, на една дълга и истински положителна емоция/ продължавайте да я споделяте/! Запазете всичко това и градете все повече неща с опита и основите, които положихте в Тийнкомеди! 

Иван Стоилов – учител в  ЗПГ.

Како Вени, ти си достойна за пример и най-вече уважение! Ти си жената благодарение, на която се научихме да танцуваме и да се радваме на най-малките неща! Ти си способна на всичко, за да ни защитиш! Правиш всичко, за да не страдаме и ни виждаш усмихнати винаги, във всеки един момент! Aко не беше ти нямаше да сме постигнали толкова много успехи.. всички благодарение на теб! Никога не мислиш само за себе си! Ти си нашият идол! Във всеки труден момент ще ти подадем ръка и ще ти помагаме с каквото можем! Тази формация е една МНОГО важна част от нашия живот и ние НИКОГА няма да спираме да се подкрепяме! В нея получаваме закрила,уважение и най-вече цялата любов! За нас ти си велик човек! Не ни интересува мнението на никого.. Възхищаваме ти се и въпреки всичко винаги ще сме до теб! МНОГО ТЕ ОБИЧАМЕ! 

Дали Б. – танцьорка в The Hopers

 

Това са само два от многото страхотни отзиви показващи колко успешни са проектите Тийнкомеди и Тhe Hopers. Показват мнението на публиката и на участниците в двата проекта.  Зад всичко стоят успешните похвати на две жени и тяхната способност да запалват сърцата и душите на децата, с които работят.

Гинка Дзимбова учител в ЗПГ и нейната бивша ученичка Невена Станкова – сърцата им отдавна за завладени от магията на това, което правят. Харесват нещата, с които се занимават, знаят, че са добри, доставя им удоволствие. През погледа на другите пътят им върви нагоре и само нагоре.

Когато си добър в нещо, когато в теб бушува море от енергия и чувства, когато от теб извира невероятно количество ентусиазъм и вяра, тогава всеки страх изчезва и ти дава свободата да се рееш накъдето си пожелаеш.

Тук те са намерили своя поток, тук те работят на високи обороти и не им се иска да спират. Състояние, в което всичко им се получава и въпреки това никога не оставят без предизвикателства пред себе си. Поемат в новата посока с желание, защото са обсебени от идеята и знаят, че накрая нещата ще се получат.

Емоциите бликат в тях и това е постоянното им състояние. Всякакви емоции, всякакви страхове и терзания , но накрая положителното изтрива всичко останало. Знаят, че променят съдбите на други хора и това ги прави още по-целенасочени и неотклоними от пътя. Те се раздават за другите и това е тяхната награда.

Те са  поставили дръзка и предизвикателна цел. Дали да изиграят истинска постановка, в истинска зала, пред истинска публика. И за да е още по-интересно да си направят сами сценария. Или ще си поставят целта да бъдат най-добрите, да бъдат първи, да бъдат шампионите. Всички, които са с тях им вярват и много добре знаят какво се иска от тях, каква е посоката и къде трябва да стигнат.

И я следват, защото имат пред себе си завладяващи хора, които със своя магнетизъм ги увличат след себе си.

Всички много добре знаят какво ще получат за усилията си. Никой не е трябвало да им обяснява защо да участват, те са го видели, докоснали са се и са го почувствали.

Още в началото са разбрали, че са попаднали на най-забавното място в света, където целия положен труд не се усеща, всичко правиш с желание, смехът е неразделна част от всяко събиране и често попадаш във вихъра на неочакваното.

Изпитали са още от първите месеци онова чувство да си пред стотици и да получаваш тяхното одобрение и бурните им ръкопляскания.Разбрали са го още от първите си изяви и го искат с цялата си душа.

Почувствали са онази емоция, заразна емоция, неописуема да се сливаш с другите и да знаеш, че си част от цялото и от теб зависят всички други. Ти си част от отбора, вие сте едно, част си от нещо по-голямо, имаш принос за успехите.

Всички представления и танцови спектакли са запомнящи се – емоциите са основното нещо, което се търси, а идеята се развива чрез постоянното разказване на истории.Историите са завладяващи, представленията и шампионските представяния са многократно разказвани, допълвани .

Няма нужда от реклама, онези които са преживяли емоцията разпространяват мълвата. Думите на вярващите са образни и надъхващи. Снимките, публикациите и клиповете приканват останалите да побързат и да се присъединят към екипа.

Атмосферата е проводник на идеите, никой не се страхува да дава предложения – сценариите и хореографиите са дело на колективния ум. Първоначалния вариант може да претърпи стотици промени и накрая вътре ще присъстват най-добрите предложения на всеки.

Когато всички са така завладени, самото взаимодействие става причина за възникването на неочаквани и оригинални неща. С репетиции, където всеки може да дава предложения и ръководители не подминаващи и най-малките хрумвания и помагащи те да бъдат реализирани, крайните варианти са завладяващи.

Когато сте обградени от невероятни хора , тогава взаимното израстване е неизбежно. Когато си заобиколен от шампиони, от хора излъчващи оптимизъм и вяра в себе си и собствените си възможности, тогава и вие започвате да се държите по-същия начин. Когато имате хора, които постоянно ви дават надежда и ви показват пътят, тогава започвате да се чувствате добре със себе си.

И накрая когато чувате постоянно похвали за себе си, за групата си, това ви кара да се чувствате задължен да оправдаете това доверие. Когато му кажете какво точно харесвате в него, той ще съсредоточи усилията си в правилната посока.Когато получавате признание и насърчение за усилията, които сте положили, вие изпитвате положителни емоции и се зареждате с тях. Показвайки постоянно това признание те задвижват една спирала на растеж и развитие.

Това са нещата, които помагат на тези два проекта да бъдат толкова успешни – Запалени ръководители, показващи пътя и показващи ползите за всеки, рисуващи завладяващи картини и истории, предизвикващи участие, непрекъснато насърчаващи и лъхащи от здравословен оптимизъм.

Подобни публикации: