Архив

Календар

декември 2012
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Кой, ако не аз? Кога, ако не сега?

Въпросът го зададе деветокласникът Кирил Николов, а годината е 2010. Тогава той написа, че когато се съмнявате в нещо, трябва да се замислите дали точно вие трябва да го направите и дали това е точния момент.

Но пак там побърза да ни посъветва да не му мислим много :

„защото в делата на хората има приливи и отливи, които отнети от потопа водят до неуспех, но изпуснем ли да влезем в течението ще изпуснем приключението, а с него и нашият успех. „

Изборът  за най-активен ученик в ЗПГ за 2012 беше най-логичния избор. В категорията, в която има такава страхотна конкуренция Кирчо си заслужи първото място, защото правеше това, което искат всички – забавляваше ги.

Онзи Кирил Николов от 2010, който  организираше първенството на училището по футбол, пишеше страхотни описателни разкази и се опитваше да бъде оратор, сигурно, често си е задавал въпросът дали той е човекът и дали е уцелил точния момент.

Човекът притежаващ неуморна енергия и раздаващ я около себе си се превърна във всеобщ любимец в училище. Човекът, който с позитивното си настроение може да промени атмосферата около себе си. Само присъствието му и неговите реакции са достатъчни.

Сигурно и той е имал моменти, в които му се е искало да се скрие някъде, да се развика на някой. Сигурно ги е имало, но сам е открил, че това няма да го доведе до никъде. Образа на симпатичния младеж, който разсмива всички му отваря всякакви врати.

И може би в един от онези спектакли на Тийнкомеди е разбрал, че е намерил това, което е търсил и е хванал вълната. Не, че някога е спирал, той винаги е правил нещата с желание и ентусиазъм.

През тези 5 години определено се позабавлява доста във всички сфери – опита вкуса на всички предизвикателства – беше водещ, пееше, отдаде се на театралното изкуство, не забрави спорта.

И винаги си остана, човека на който можеш да разчиташ. Славата понякога не е добър съветник, но всичко това не му попречи да си остане добрия и старателен ученик. Зад поведението на веселяка Кирчо стои умен и отговорен човек със здрава ценностна система.

Средата, която получи и си избра благодарение на всичко през което премина винаги му носеше нови и нови запознанства. Цялата му комуникативна личност и действеност му създаде много приятели. Той притежава способността да си избира правилните приятелства, които го бутаха напред и му помагаха .

Кирил Николов е олицетворение на всичко това, което трябва да прави човек, ако иска да успее – създавай си положителна настройка и насочвай енергията си в правилната посока. Там където се чувстваш сигурен и уверен в себе си. Натам, където всичко ти подсказва, че си яхнал вълната и си се запътил в поредното приключение.

Видях един надпис – животът не е перфектен, но винаги има своите перфектни моменти. Кирил Николов би добавил, че дори да се колебаем и да се съмняваме, че това е точния за нас момент, не бива да изпускаме вълната, защото може би е дошло и нашето време.

Няма как да разберем, ако не се задействаме !!! Има безброй вълни пред нас и единствената причина да не се възползваме от тях се крие в нас…

Подобни публикации: