Архив

Календар

декември 2012
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Тийнкомеди и тяхната борба със сериалите.

Те са артисти и обичат театралното изкуство. Имат идея да ни накарат да се замислим и да променим отношението си. Имат желание да победят тази мания натрапваща се във всеки български дом. Млади хора от град Сандански решиха да започнат борба срещу вълната от турски сериали, която е заляла всички телевизии.  След това тя се превърна в битка със всички видове сериали.

На 17 декември в зала “Пейо Яворов”от 19 часа в Благоевград ще се проведе театралната постановка „СТОП” на тийнейджърската театрална група от Сандански Тийнкомеди.

Театрална група към Земеделска професионална гимназия “Климент Тимирязев” вече трета година поставя постановки в Сандански и региона. Комедията е основния жанр, в който те се изявяват, но излизането им на сцената винаги е придружено с послание.

През 2010 година Тийнкомеди пробиха със своята първа постановка – съвременен вариант на произведението на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация”. След като беше играна на два пъти в Сандански ,  през март 2011 постановката направи дебюта си в Благоевград.

Идеята им беше да ни накарат да се замислим докъде сме стигнали в подражателството си  и безропотното копиране на западните моди. С умело подбрани елементи от настоящето ни, групата допълни и подчерта замисъла на автора. Играта предизвика широк отзвук сред санданчани и изненада публиката в Благоевград с оригиналния си прочит.

През 2011 година Тийнкомеди обнови изцяло актьорския си състав, но това не им попречи да продължат развитието си във възходяща посока. Под режисурата на техния ръководител Гинка Дзимбова те създадоха първия си оригинален продукт.

Младежите и девойките от групата след обсъждане решиха, че телевизиите са прекалили с показването на турските сериали по всякакви телевизии. Така се роди постановката СТОП , в която по интелигентен и комичен начин се осмива гледането изобщо на всякакъв вид  сериали.

След 8 месеца усилен труд и борба с времето резултата надмина очакванията на всички. През новата учебна 2012/2013 година работата на Тийнкомеди премина под логото на проект УСПЕХ . В момента постановката СТОП се доработва и подобрява като в Благоевград ще видите новия вариант за първи път.

Заповядайте на 17 декември от 19 часа в зала Пейо Яворов, Благоевград, през този 1 час няма да скучаете и усмивката няма да слиза от лицето ви. Входът е свободен за всички.

Подобни публикации: