Архив

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ако не можем да атакуваме, то не можем и да отстъпваме .

Както се каза един мой-приятел Мадлен Алгафари е силно комерсиална личност, но на качествените хора можем да простим това залитане. Гостуването и в Сандански показа каква е печелившата формула за един психотерапевт.

Явно постоянното присъствие в медийното пространство има ефект и в залата дойдоха доста хора. Изненадващото за мен бяха многото зададени въпроси.  Имаше такива, които търсеха решение да личните си проблеми и такива с философско мислене и интерес към въпросите за живота и смъртта.

Тази директна комуникация с публиката и гостуване в различни градове поддържа имиджа и, продава книгите и. Тя умее да говори просто и на разбираем език. Не казва нещо ново и непознато. Личи си, че е чела доста и умее да синтезира и обяснява важните неща.

Създала си е рутина и не се затруднява при отговорите на най-различни въпроси на всякаква тематика. Казва, че в един определен момент е намерила себе си и е успяла да преодолее ограниченията в себе си.

Момичето от село , където често обича да се връща, казва, че нещо напира в нея и непрекъснато я кара да излива мислите си в писмен вид.  Играла е в театър и си личи от прочитането на една от нейните приказки. Умее да се вживява.

Казва, че всички проблеми на хората идват първата година в живота на детето когато то не е получило достатъчно внимание.  Разказва, че човек, който се е научил да иска помощ е преминал в нов етап от развитието си.

Сентенцията, че когато си се научил да атакуваш, можеш и да отстъпваш, защото самочувствието ти не зависи от това и дори да намалее от 3 метра на 2 пак ти остава достатъчно. В обратния случай 20 см изчезват и при най-малката обида.

Говори ни за Психотелесно ориентираният терапевтичен подход където онова, което е невидимо и е вътре в главите ни се измерва под формата на импулси по повърхността на тялото и се проявява в мускулни блокажи.

И, че има нужда от психотерапевти, знаещи алгоритмите, превеждащи хората стъпка по-стъпка през етапите на оздравяване. Знаещи  къде отиваме, преди ние дори да сме си помислили за това.

Разбрахме, че има и добри приятелки, благодарение, на които посети Сандански и ,че може да се забавлява добре в атмосферата на заведение със старинна атмосфера. Каквото и да кажем още за нея, сигурното е, че е впечатлила доста хора с изявите си и неделната вечер беше потвърждение за това.

Подобни публикации: