Архив

Календар

юни 2013
П В С Ч П С Н
« май   юли »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Първенец на Випуск 2013 -те бяха негови подкласнички…

Реших да пиша за две момичета от почетната тройка на ВИПУСК 2013. Първенецът си го знаем всички и сме писали много за него. Симеон Здравчев остана последователен в упорството си и финишира първи с 5.94 на финала след всички ДЗИ.

Не познахме със залаганията за първенец на випуск 2013. Стори ни се прекалено лесно да залагаме в негова полза. И затова не се учудвайте , че няма написано нищо за първенеца на випуска. Вече сме изписали всичко възможно за него . Само можем да му пожелаем голяма порция попътен вятър и малко повече оптимизъм в душата му. Но май точно това съотношение на песимизъм и оптимизъм го прави тази уникална и неповторима личност. Няма да го забравим със сигурност !

На съвсем малко след него с разлика от по една стотна са неговите подкласнички. Както бях споменал преди две години в такива класации тази една стотна отделя първия и показва онези усилията, които е хвърлил допълнително. Тези няколко минути в повече определят разликата.

И така Бояна Гоцева -5.93 и Елена Ханджийска с 5.92. Познати имена на всички. И двете са от 12б клас в туристическата паралелка със среден успех 5.50. И двете нямат оценки различни от 6 по предметите в дипломата си. И двете имат оценки над 5.50 на ДЗИ. И двете имат над 5.50 в изпитите си по теория и практика на професията си.

Всъщност тази тройка, заедно със Симеон бе определена още след 11 клас от учителите при избирането на знаменосец на училището и неговите асистентки. Симеон се отказа, защото никога не е бил привърженик на публичните изяви, и бе сменен от Кирил Николов, но Бояна и Елена останаха и сега виждаме, че изборът е бил правилен.

Какво можем да кажем за Бояна. Това че винаги е била с клеймото на дете на един от зам.директорите в ЗПГ. Да имаш за родител учител в училището, което учиш никога не е било лесна работа. Винаги се гледа с известно предубеждение на теб и се мисли, че в успехите ти има и известна доза помощ. Но в повечето случаи това те амбицира.

Бояна може би и затова беше един от активните участници във всякакви мероприятие в училището. Помня я още от малка като почитател на твърдата музика. Почитател на вампирските романи. И упорит доброволец в БИФ.Там, където участваше винаги го правеше с много желание и упоритост.

Участие в много състезания, семинари и извънкласни дейности.Конкурс, в който политиката не я допусна да пътува до Брюксел. Доклади пред учители и зам.министър. Активен член на клуба по философия и олимпиадите всяка година.Водеща на откривания и награждавания. Талант в изразяването си в писмена форма. Емоционална натура и перфектни театрални изяви в ролята на една баба. Бабите винаги са били невероятни попадения в Тийнкомеди.

Изявите на Елена си приличат с тези на Бояна – изявите пред публика са в кръвта и. В рамките на един кратък интервал преди няколко години бях отбелязал десетки нейни коментари във ФВ. Дори и там показваше себе си.Водеща, театрални изяви, олимпиади по философия.

Но журналистическото поприще сякаш и пасваше като калъф. През цялото време пишеше всякакви есета и участваше във всякакви конкурси. Често ги печелеше и взимаше призови места. Беше в първата 10 ка на областното в 12 клас по БЕЛ. На ДЗИ по БЕЛ получи 5.95.

Може би Бояна отделяше повече време в училище , а Елена си имаше нейните тайни извън училище, включително и тази, че работеше за да изкара допълнително някой лев. Активно участваше като водеща в градските тържества, в общинския театър, в група за народни танци „Леб и вино”.

Елена изразяваше емоциите си много повече навън и умееше да влиза в кожата на събеседниците си. Явно и двете все нещо ги е теглило към нови и нови поприща за изява. Сякаш много бързо са преодолели страховете си, ако изобщо е имало такива. Помня ги така още от както ги знам в училището. Доста си приличат и са много различни.

Определено две момичета, които няма как да останат незабелязани. В клас говореха доста и не се притесняваха от това. Със своето мнение, с изразяването му, с несъгласието си също. И двете си знаеха интересите и там където не бяха силните им предмети влагаха точно минимума усилия за да получат необходимата оценка. И успяваха да насочат усилията си в правилните посока.

В крайна сметка напълно заслужено са в челната тройка на Випуск 2013, защото винаги когато искаха нещо полагаха страхотни усилия, използваха максимално талантите си,  раздаваха се за да постигнат целите си. И това е верният път – просто няма друг начин да успеете !!!

Подобни публикации: