Архив

Календар

август 2013
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Човек се ражда свободен, а навсякъде е в окови

  Оковите са навсякъде. Могат да бъдат поставени от семейството, религията, дори от някои много важни за нас хора. Но защо позволяваме на тези окови да разрушат живота ни.

Можем да обичаме свободно, да бъдем обичани, да мечтаем и да следваме мечтите си. Дори да не ги осъществим, да не спираме да мечтаем и да се радваме, най-вече на настоящето.На кого са му нужни тези окови ?

Соня Костадинова – 9б клас цялото есе

Всеки от нас съхранява по свой си начин магическите пеперуди, уви никога, никой от нас не ще бъде наистина свободен, независим от обстоятелствата. Но моля Ви, не се притеснявайте, защото това е в рамките на нормалното – винаги можем да вземаме свои решения, да търпим провали, да носим последствия за избора си, да творим, да се стремим към висоти, защото сме хора и това е нашият начин да неутрализираме оковите, които ни обгръщат, а малцина успяват да ги превърнат в основа, върху която да градят.

Мария Граматикова – 9б клас цялото есе

Свободата е наше притежание още с появяването ни на този свят, но едновременно с това се появяват и оковите, които не можем да премахнем, до момента в който не надраснем себе си. Вместо да се борим с оковите, предпочитаме да приемем, че всъщност не съществува пълна свобода. А дали и това не са оковите на обществото и нас самите, които ни налагат този мотив?

 Симеон Здравчев -12 а клас цялото есе

Подобни публикации: