Архив

Календар

декември 2013
П В С Ч П С Н
« ное   яну »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Предколедни емоции в училище

Последните два дни в ЗПГ, Сандански, бяха изпълнени с много смях и веселба. Вече 3 година последният ден в училище преди Коледа се превръща в незабравимо преживяване за всички.Още на 19 след часовете започнаха инициативите, свързани с коледните празници.В зала „Юбилейна“ се състоя ден на езиците. Имаше много песни, игри, танци и различни сценки изпълнени на френски, английски и руски език.

Новите ученици в училище от 8 клас бяха активни участници със своите весели и комедийни скечове на английски език. Имаше много артистисцизъм, костюми и подготвени плакати. Учениците от 9 клас заложиха на образователния подход и предложиха няколко известни песни на френски език, които изтанцуваха, изпяха и превърнаха в забава. Последната от тях вплете емоциите на участниците и на публиката и предизвика доста сълзи.

Учениците от 10 и 11 клас предложиха няколко интересни игри и също се постараха да разсмеят публиката с поведението си на сцената. Накрая станахме свидетели на изпълнението на сценка и песен от сборен отбор от ЗПГ и Гимназията. Инициативата е благодарение на връзките между самите ученици. Всички ние подкрепихме с ръкопляскания  и се насладихме на песента. Можем да благодарим на Симона Попова от 9 клас за доброто изпълнение и за това, че все по-малко се притеснява от излизането на сцена.

По същото време течеше усилената подготовка за следващия ден – създаваха се късметчета, коледни картички, етикети и най-различни лакомства и вкусотии. Щандовете за коледния благотворителен базар и украсата също бяха приготвени предварително.Активно участие взеха театралната ни група „Тийнкомеди“, учебните компании в ЗПГ, ученици по проектите Aces и „Успех“, ученици от специалностите, свързани със сладкарските изделия и още много класове.

Тийнкомеди, които са основните организатори още от първата година в продължение на 3 седмици направиха страхотни късметчета, които в ранната сутрин на следващия ден радваха влизащите в училището ученици и учители. Костюмите бяха поръчани по интернет, благодарение на проект УСПЕХ и ще бъдат използвани след няколко месеца в изненадите, които ВИ готви нашата театрална група.  Учебните компании на икономическите паралелки също дълго време създаваха, своите коледни рекламни материали.

Освен изтеглените късметчета, създадени от „Тийнкомеди“, всеки ученик в училището получи по един календар от директора на училището със снимките на всички 25 класа. За целта в предната седмица всеки клас бе сниман от фотографите в училище пред главния вход. Това създаде допълнително настроение в класовете. Календарите са многофункционални и може при желание да се разрежат и да се преобразуват в по-малки. Така месеците ще се сменяват и в даден момент ще се виждат само два класа.

Обявения дрескод бе спазен от много ученици. Имаше и томбола с награди, снимки с дядо Коледа, поздрави по радиоуредбата, награждаване на победителите във волейболния турнир, коледни питки в класовете. За томболата се бяха погрижили учениците от 11б клас. Те упорито продаваха своите талончета и накрая в тегленето участваха близо 150 номера. Всички сладкиши имаха оригинални и нестандартни имена. И определено бяха вкусни. Гарантирам ви го това, защото пробвах доста от тях. Само за няколко часа повечето от нещата бяха разпродадени, като голяма част от събраните средства от базара ще се използват благотворително.

Часовете бяха по 30 минути, малко в повече за този ден. И без това никой не мислеше за учение и забавата беше в пълен ход. Собствениците на коледните вкусотии, картички и снимки  активно агитираха своите продукти и услуги. Направиха се много снимки. Част от тях се поставиха в специално изработени ръчно рамки от самия Дядо Коледа.

ФВ след това бе залят от поредната порция от над 1000 снимки. Целувките и прегръдките също се раздаваха благотворително. Накрая след като привършиха изработените неща, някои от учениците дори започнаха да събират допълнителни средства с агитация по коридорите. Томболата завърши празненството пред учителската стая с много усмивки и емоции за присъстващите и печелившите.

Сигурно повечето от нас  ще помнят дълго тези няколко последни часа в училище. И според мен всеки месец трябва да си правим такова тематично празнуване. Поводи лесно ще си намерим. А и учениците ще имат голямо желание да участват.

Подобни публикации: