Архив

Календар

август 2014
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

На 1 клик разстояние

Най-ценното е, че интернет дава възможност на човек с мечта, силна мотивация, желание и малко “джобни”, да се конкурира и дори да задмине корпорация инвестирала милиони в своите проекти. Това не е изключение! Това е начинът, по който са се случили 90% от сайтове, които ползвате в момента!

Най-успешни са проектите, в които влагаш сърце. Обвързан ли си емоционално с идеята, ти ще вложиш много повече труд, време и страст в осъществяването й, съответно ще постигнеш по-добри резултати.

Разбира се, има го и варианта просто да стоиш и да наблюдаваш пазара и в момента, в който забележиш свободна ниша, ти да я уловиш и по този начин да задоволиш една налична потребителска нужда

Може да имате най-прекрасната идея, невероятен дизайн, професионално програмиран и оптимизиран уеб сайт – нямате ли трафик към него, няма как да реализирате нито един бизнес модел. Поне до момента не е измислен бизнес модел базиран на нулева посещаемост

Фокусирайте се върху потребителските нужди – стремете се хората да са щастливи, да ви се кефят, да се превърнат в общество, което ползва сайта ви и от там нататък, можете да бъдете сигурни, че ще пожънете успех.

Интернет пространството и идеите на хората обаче са безгранични. Всеки би могъл да измисли своя услуга и продукт и да ги реализира онлайн. Потребители ще има за всички – хора, които досега не са знаели за тази услуга или продукт, но изведнъж тя се появява и всички започват да я използват .

За да се печели, от който и да било онлайн проект, е необходима много работа и ентусиазъм. Осигурим ли си тези два инструмента, можем да печелим от всякакъв тип уеб активност – мединен сайт, блог, електронен магазин или дори фейсбук група.

Има вариант, в който наистина би могъл да се направи сайт срещу нула лева инвестиция. Има го и варианта да се създаде сайт срещу минимална инвестиция – 100-200 лв. В интернет има много добре разработени матрици на различни сайтове (WordPress и т.н.), които биха ви свършили отлична работа. Когато започнете да печелите, то бихте могли да отделите още малко средства за различни добавки към тази готова матрица.

Ако сте се спрели на готовите, безплатни матрици, то към тях има и различни дизайни, които по нищо не се различават от специално програмираните. Никой не би познал, че сайтът ви е сглобен за няколко часа в домашни условия. Когато след време започнете да печелите, то би могло да се наеме и екип. На първо време обаче, бихте могли да се справите чудесно и сами.

Винаги е по-добре да покажете реклама на 250 човека, които ще се заинтересуват, отколкото на хиляди, чиито характеристики и интереси са съвсем различни. На първо време може да се използват приятели, познати и роднини, които да ползват приятели, познати и роднини. Така се получава една мащабна мрежа от хора, които споделят линкове в своите профили във Facebook. По този начин, в рамките на няколко дена, вие бихте могли да достигнете до хиляди потребители само чрез споделяне на различни линкове. Вие бихте могли да направите фен група, страница или профил на вашия сайт, който е напълно безплатен.

Обмисляйки своята идея трябва да притежавате голяма доза смелост и да действате, дори идеята да е в незавършен вид. Ако имате идея за проект, тогава започнете от нещо просто. След като  натрупате необходимата критична маса последователи може да мислите за пари и печалба. Началото е скромно, но вече сте в играта. Ако идеята ви е добра, тя ще се развие и вие ще имате мотивация и възможност много по-лесно да намерите съмишленици, партньори и дори инвеститори.

Цитати от интервюта на Александър Ненов, автор на книгата – На 1 клик разстояние

Подобни публикации: