Архив

Календар

август 2014
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Питай и ще успееш

Мисленето е процес на задаване и отговаряне на въпроси. Винаги когато задавате въпроси вие извършвате фина настройка на ума си, за да намерите отговора. Въпросите фокусират ума.. Промените ли фокуса си, ще проникнете в нова осъзнатост. Промените ли осъзнатостта си, ще промените познанието си, а оттам идва и новото разбиране. За да постигнете действителна промяна,  нежно е да насочите ума си в нова посока.

Заявете силно намерение за това, което искате, задайте вдъхновяващ въпрос,успокойте ума си, търпеливо се вслушайте в дълбоките отговори и накрая предприемете правилните действия. Отпуснете се и се вглъбете, и не спирайте да питате.  Наблюдавайте мислите си. Просто останете в тишината и наблюдавайте дълбините на тоталната неподвижност. Интуицията ще се разбуди и ясно ще чуете отговорите на въпросите си.

ИЗЯСНЯВАНЕ НА ЦЕННОСТИТЕ

Правилният избор е функция на изживяването на най-висшите ни цели; затова той е ключът към добре извървения живот. Ценностите ни помагат да открием кои сме в същност. Те са идеите и принципите, които са най-важни за нас. Те осмислят живота ни. Движещите ценности дават мотивация в живота ни.

ЦЕЛТА НА ЖИВОТА

Великите умове избират такава цел на живота си, която вдъхновява величие у околните. Голяма част от мисията на живота ни е да разберем кои сме всъщност, да открием любовта и силата вътре в нас и да и позволим да се прояви чрез нас по начин, възможен единствено за нас. Единственият човек, който може да ви каже без никакво съмнение каква е мисията на живота ви, сте вие. Попитайте сърцето ви и то ще ви даде отговор. Ако упорито си поставяте този въпрос, ще създадете вътрешна страст, която ще ви свърже с вашата мисия.

МИСИЯТА ВИ

Вашият живот не може да бъде повторен. Той е сега или никога, затова осъзнайте кой сте, какво мечтае да постигне сърцето ви и отплавате от сигурността на пристана, за да изследвате най-висшите си мечти. Вашата мисия обхваща действията, които предприемате, за да осъществите целта си. Мисията е начинът, по който избирате да изразите житейската си цел. В живота може да има една житейска цел, която да включва много различни мисии. Когато сте избрали подходяща мисия, ще усетите синхрона между познанията и чувствата си.

ДУХОВНОСТ

В градината на сърцето си намерете господаря на вселената, защото той ще ви помогне да напоите мечтите си с любов, предизвикателствата с безстрашие и действията си с радост. Дайте си достатъчно време и необезпокоявани вникнете в дълбоката си същност. След което предприемете незабавни действия, чрез които ежедневно да  докосвате красивата духовна страна на личността си. Разделете духовния си живот на 4 категории – Медитация, Молитва, Служба и Принос и да си зададете конкретни цели във всяка една от тях. Открийте източника на собствената си мощ.

ПРИНОС

Услугата е начинът, по който благодарим за всичко, което ни е дадено. Животът на всички нас наподобява паяжина, с деликатно преплетени пътища и нишки, и независимо кой път изберем, той повлиява всички останали нишки. Всеки, който се раздава щедро, се радва на изобилие в собствения живот. Щедростта помага да се чувстваме по-целенасочени, тя дава посока на живота ни. А започнем ли да живеем целенасочено, животът ни се отблагодарява. Подарете и на себе си дара на вътрешното вглеждане и открийте личността, която искате да бъдете.

УБЕЖДЕНИЯ

Когато престанем да мислим в ограничителни рамки, тогава познаваме неограничени успехи. Силните убеждения се изграждат, като давате обещания на себе си и правите всичко възможно да ги реализирате. Спазвайте тези обещания, като прилагате положително самовнушение, поемете отговорност за мислите си. Най-добрият начин за пренасочване на мисловния процес е задаването на въпроси с положителна насоченост.

ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ

Личностното развитие започва с мислите ви, защото никога не бихте могли да преживеете нещо, ако преди това не го оформите в ума си. Началото на процес на самовглеждане и самоанализ задейства процес на личностно развитие. Започваме да изучаваме всичко онова, което сме способни да постигнем. Откриваме дарби и таланти и разбиваме нездравословни навици и модели Катализира се освобождаването от демотивиращи избори и мисловни модели, които позволяват да изпитаме истинска радост и удовлетворение.

НАДМОГВАНЕ НА ХАОСА

Редът не е външно действие, той започва с идеята за симетрия, която се ражда вътре в нас. Много хора се примиряват с хаоса в живота си, защото задават грешните въпроси. Всички наши колебания или съмнения пораждат пренасищане. Затова взимайте бързи решения и се отървете от този свръхбагаж.

ОРГАНИЗИРАНОСТ

Спокойният и организиран ум, създава спокоен и организиран живот. Изградете си системи, които ви помагат да бъдете организирани. Изградете намерение за преодоляване на навиците на отлагане, набавете си нужната информация, посочете точна дата и някой, който да ви държи отговорен. Ежедневно предприемайте действия за промяна.Организираността започва в ума с въпросите какво е най-важно за вас  и къде е нужно да наложите граници.

МЕЧТИ

За да бъдете свободни, трябва да си позволите да мечтаете по-смело, отколкото сте го правили някога. Мечтите ни поддържат живи. Мечтите ни дават енергия и разпалват страстите ни. Мечтите ни подкрепят и ни дават надежда. Каквато и да е вашата мечта, повярвайте, че имате право на това. Всичко, което е било около вас, някога е било мечта. Разберете какво наистина искате.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕЛИ

Никой не може да предскаже колко велик ще бъде животът ви, нито дори вие, докато не изберете да бъдете велик, като си поставите цели и ги постигнете. Разделете ги на лесно усвоими и управляеми късчета, които изглеждат реалистични и изпълними и след това ги пренесете в графика си

ОТДАДЕНОСТ

Ако искате да ускорите постигането на нещата, трябва да задавате нови въпроси, да изследвате нови отговорности и ежедневно да предприемате целенасочени действия, докато успеете. Ако има нещо, което искате да постигнете, каквато и да е цел, трябва да бъдете изцяло обвързани с нея. Не можем да изберем на какво е подходящо да се отдадем, ако не разбираме приоритетите си. Ако поемете ангажимент трябва да го доведете до края.

УСПЕХ

Обстановката е по-силна от волята на повечето хора, но вярата, заедно с непоколебимостта ще победят всичко. Истинският успех, както всичко друго ценностно в живота, започва отвътре и няма нищо общо с външното. Определят успеха като свобода, свободата да създаваш онези обстоятелства в живота, които имат най-голямо значение за теб и свободата да осъзнаеш целия си потенциал

КВАНТОВО ОТКРИТИЕ

Да знаете мислите на Бог, означава да знаете как да постигнете успех в живота. Имали ли сте някога в живота си моменти, когато сте се чувствали в абсолютна дупка и тогава се е случвало нещо чудесно, което ви е помагало да разчупите всички ограничения и изведнъж да преминете на ново ниво на разбиране.  Отварянето на ума е умение, което се  научава. Необходими са дисциплина, отдаденост и целенасочени действия. Станете изследовател на мислите си, докато успокоявате ума си в някое тихо местенце. Щом го постигнете, си задавайте въпросите, докато получите отговорите, които знаете, че са истински за вас. Подсъзнанието ви не може да отговори на тях. Трябва да навлезете в сръхсъзнанието си, където се намира неограничения източник на всички въпроси.

КАРИЕРА

Да бъдеш ръководен от страстта на целта си носи радост в работата. Най-големият ни потенциал за щастие и растеж е, когато извличаме полза от нашите силни страни, способности и умения, в които сме добри.

ПАРИ

Отговорът се крие във въпроса, който задавате, а величината на въпроса ви ще определи размера на отговора. Затова задайте мултимилионен въпрос, ако желаете да получите мултимилионен оттовор. Ключът е в яснотата, уверете се, че имате ясни очаквания, трудови характеристики и ясно определени цели. Осмелете се да се разгърнете.

ЛИДЕРСТВО

Днес не липсват лидери- те са навсякъде. Но липсват доблестни мъже и жени, които да дават възможности и на другите, които са състрадателни и служат за всеобщото благо. Лидерството е баланс  и спазване на стандарт, по който групата може да се развива напред. То се основава на уважение, упълномощаване, проницателност и състрадание.

ЛЮБОВ

Бог проявява магията си чрез любов, а най-висшата форма на любов е безрезервното служене на другите. Любовта винаги е вътре в нас. Когато изпитваме любов отвътре и сме свързани с присъщата ни по рождение мъдрост, тогава я излъчваме навън. Или сме свързани със себе си, или не сме. Истинската любов връща фокуса върху Аза и определя как трябва да се променим и развием.

СЕМЕЙСТВО

Ежедневно преглеждайте вашите решения, коментари и поведение, след което се постарайте да промените изборите, които правите, за да оказват те положително влияние върху седем поколения напред в бъдещето.

ПРИЯТЕЛСТВО

Съществено важно за взаимоотношенията е вътрешното размишление. Колкото повече разбирате уроците си, толкова повече радост ще изживеете. Важно е да разберете какво искате, когато решавате кое приятелство да развиете и запазите. Помислете кой качества е най-важно да притежава даден приятел. Помислете много внимателно, когато избирате с кого да прекарате времето си

ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Съществено важно за взаимоотношенията е вътрешното размишление. Колкото повече разбирате уроците си, толкова повече радост ще изживеете.  Има два модела на противоположни взаимоотношения. Подобното търси подобното и привличане на крайни противоположности. Тук ни се предлагат два пътя – можем да изберем да видим взаимоотношенията като необходимо размишление, задаване на въпроси и готовност да погледнете онези части във вас, които не ви харесват. Нашите взаимоотношения са най-добрият ни учител. Те понякога повече не се вписват в живота ни и след кря трябва да изпитваме благодарност за уроците. Винаги следва нова връзка в подходящия момент и време.

ГРИЖА ЗА СЕБЕ СИ

Мнозина са онези, които са овладели хора, места и неща, но малцина са овладели себе си. Направете днес едно малко действие за себе си и вижте как ще се почувствате.

ЗДРАВЕ

Отричането, че лекарите могат да лекуват, умът може да изцерява, или че вярата може да възстанови здравето пропуска същественото, а именно, че духовният творец действа чрез своите психически, ментални и духовни закони.

ЕНЕРГИЯ

Нахранете тялото си с пълноценна храна и ума си с одухотворени въпроси; тогава ще разпалите огъня в себе си. Обърнете внимание на всички места в живота ви , където енергията не е балансирана и вземете решение да върнете енергията си обратно до точката, в която ще се почувствате част от потока и.

ДОМ

Оценете обстановката. Дали нещата около вас ви дават сила и ви тласкат към успех или ви обезсилват и ви пречат да продължите напред?

ЗАБАВЛЕНИЕ

Глупакът търси щастие извън себе си; мъдрия го открива вътре в себе си и се забавлява най-много; докато играе своята роля в живота. Смехът дава енергия и задвижва.

ЩАСТИЕ

Намерете онова, което е изпълнено с живот, пулсиращо и радостно; там ще разберете щастието. Просто си мисли хубави неща и ще се почувстваш добре. Изпълнете се с изобилна радост на мисли за щастие дълбоко в сърцето си. Щастието идва от дълбок духовен мир и трябва да навлезем по-дълбоко в себе си, за да открием кои сме на ниво душа и какво ни радва. Фокусирайте се върху решението.

ПОЧИВКА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Хранете тялото си с чиста храна, чисти мисли и много почивка, за да разпалите огъня отвътре.

ВРЕМЕ

Модерният начин на мислене ни казва, че губим време, когато не изпълняваме няколко неща едновременно, докато истината е, че именно когато забавим темпото и се фокусираме върху само върху една задача сме по-продуктивни, по-удовлетворени и по-щастливи.

ПЪТУВАНЕ

Поставете си за цел да живеете пълноценен живот. Най-тъжната равносметка за живота е да гледате назад и да се чудите какво би било, само ако бихте имали, бихте могли или е трябвало да направите нещо. Почитайте и ценете най-смелите си мечти, като ги проявявате.

ПОСЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ

Да знаеш мислите на Бог означава да знаеш как да успееш в живота.

Питай и ще успеешКенет Фостър

Подобни публикации: