Архив

Календар

ноември 2014
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Приключение из Европа

Едва ли, аз- участничка в Евроскола 2014г. (Програмата “Евроскола” има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се “включат” чрез симулирани заседания в работата му и дори да “гласуват” неговите резолюции.), бих могла да побера всичките си впечатления в рамките на лист хартия, но въпреки това ще се опитам да изрисувам с думи красотата на кътчетата в Европа, които посетихме с огромен интерес и с отворени обятия към непознатата и различна култура.

Преди да започна бих искала да благодаря от името на цялата група на ръководството на нашата гимназия за предоставената ни възможност, а също и на  нашите преподаватели за усилията, които положиха да ни подготвят блестящо.

Нека да се върнем към „приключението” ни, което започна от родната ни страна България и завърши чак във Франция.
С много смях, веселие и някак неусетно преминахме през най-великолепните места в Европа. Минахме през съседката ни Сърбия, отседнахме и разгледахме Загреб (столицата на Хърватия). Пийнахме виенско кафе и хапнахме торта,но  не във Виена, а  в невероятния град Залцбург (Австрия). Не забравяйте, че Залцбург е градът на музикантите, защото великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт се е родил и отраснал там. Невероятно, нали? Пътешествието ни не спря до Австрия и Хърватия. Посетихме Мюнхен, столицата на Бавария (Германия). Пийнахме германска бира в прочутата пивоварна „Хофбройхаус” и се разхождахме по уличките, пазещи хиляди истории.

След дълго пътуване пристигнахме до крайната ни цел – Страсбург и Европейския парламент. За един ден заехме мястото на депутатите и сбъднахме наша мечта. „Приключението” ни не приключи до тук. Разходихме се из „малка Франция” в Страсбург, а на връщане минахме през Аугсбург (Бавария) и Любляна (Словения).Сигурна съм, че нито един от нас няма да забрави моментите, които преживяхме, спомените и приятелствата, които създадохме. Щастливи сме, че получихме шанса да опознаем един друг свят. Щастливи сме и защото се върнахме в нашата прекрасна страна – България!

  Лидия Матеева 10б клас

Подобни публикации: