Архив

Календар

ноември 2014
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Трудно е да бъдеш толерантен

Трудно е да го направиш когато са прекалено близо, дразнещо близо, неразбиращо близо. Трудно е да накараш себе си да разбере, когато поведението дразни. Трудно е да избягаш когато си постоянно там.

Лесно е да го правиш когато не те засяга. Лесно е да говориш и да прощаваш на думи. Лесно е да избягаш и да се скриеш. Лесно е да отминеш и да си затвориш очите. Лесно е да намериш обяснение.

Трудно е да намериш решение. Трудно е да направиш доволни всички. Трудно е когато си замесен. Трудно е дори когато разбираш. Ужасно е да разбираш и да нямаш решение. Трудно е да видиш колко лесно вдигаш ръка за да се избавиш.

Лесно е да си повярваш и да си въобразиш, че си недосегаем. Лесно е да отстъпваш за да не дразниш и да не те обвинят в предубеденост. Лесно е да измисляш думи, трудни са действията. Лесно е да отвърнеш и да отблъснеш.

Трудно е да вкараш в коловоз, напълно дерайлирал влак. Трудно е да вмениш и ограничиш пълната свобода, превърнала се в стадо разярени коне. Трудно е да отнемеш това, което вече се мисли за даденост.

Лесно е да се объркаш. Трудно е да чакаш. Лесно е да забраниш. Трудно е да постъпиш правилно когато никой не е убеден, че постъпва правилно. Лесно е да промениш правилата и да прехвърлиш отговорността на друг.  Трудно е  …

Подобни публикации: