Архив

Календар

януари 2015
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Правилата на Слави

Остро, остро. Супер.Браво. Страхотно. Това е добре. Отлично. Яко, Яко, Яко.  Едносрични думи за многопластови емоции и чувства….  Да виждаш, да чувстваш, да преживяваш емоции и да не можеш да ги изразиш .

Представете си, че сте различен от другите. Представете си ситуация, в която искате да изразите чувствата си, но думите не се появяват в главата ви. Представете си, че се опитвате да напишете буквите и числата върху листа, но ръката не ви слуша.  Представете си, че живеете в среда, в която не ви разбират, присмиват ви се и не се държат добре с вас.

Представете си го и си признайте честно какво бихте направили. Ще избягате и ще се скриете. В някое тъмно ъгълче, където няма да ви достигат стрелите на думите. Ще се озлобите и ще намразите всички. Колко дълго бихте издържали на болката? И сега се замислете за този наш приятел, който ни  разсмива всички и създава настроение, където и да се появи. Има ли какво да научим от него. Не е ли добър пример за това как трябва да се справяме в подобни ситуации.

Правилата на Слави. Нека ги припомним. Първото и основното – комуникирай постоянно. Показвай себе си. Хората се плашат от непознатата тишина и бягат от нея. Усмивките и приятелското поведение премахват преградите. Когато имаш нужда от внимание отиди и си го вземи. Няма човек, който би отказал помощ, когато види, че имаш нужда от това. Правилата на Слави гласят, че трябва да поискаш помощ, когато се нуждаещ от нея. Правилата на Слави ни показват колко важни са приятелските отношения .

Правилата на Слави гласят, че трябва да опитваш отново и отново. На много места може да удариш на камък, но така ще намериш средата, в която ще се чувстваш добре. Правилата на Слави гласят, че трябва да поставяш стена пред лошотията, да не и обръщаш внимание, да игнорирай обидите. Възползвай се от хората, които излъчват положителна енергия. Взимай и давай с огромни шепи.Слави не само взима, но и дава, защото неговата странност създава обратна енергийна връзка.

Правилата на Слави гласят, че трябва да помниш подробностите и да знаеш кой какво харесва и с какво се занимава. Хората са положително настроени когато другите говорят за тях. Хората харесват комплиментите, дори несръчно направените. Правилата на Слави гласят, че е необходимо да знаеш нормите в обществото и да се съобразяваш с тях. Така се вписваш, по-добре в общата картина.

Слави понякога е обсебващ, но много добре усеща къде се изчерпва търпението. Хората не обичат да присъстват в комуникацията във вариант на монолог. Сега, обаче си представете, онези негови липси и нуждата да бъдат запълнени. Няма ли да се вкопчите по-силно във всяка възможност да удовлетворите нуждите си. Това е неговото правило- вкопчете се силно и не изпускайте важните за вас неща.

Слави понякога има богато въображение. Хората не обичат да бъдат лъгани, но разбират колко важно е да показваш увереност във всяка ситуация. Слави си е изградил важното правило да изглеждаш и да говориш като експерт и да създаваш увереност сред околните. Така, че не му се сърдете, че понякога послъгва и си измисля, той просто забелязва важните неща в живота, но ги прилага според възможностите си.

Слави е шоумен. Хората обичат да бъдат забавлявани.Следващия път се насладете на поредното му шоу и си припомнете последното му правило, че животът е едно голямо представление.  Сега като размислите добре, отговорете ми без да се замисляте, бихте ли се справили по-добре от него, ако бяхте на неговото място, в неговата ситуация.

Всъщност няма значение в каква ситуация се намирате и какви ресурси притежавате, важното е да се възползвате пълноценно от възможностите. Важното е никога да не се отказвате. Важното е да търсите добрите хора и да не се срамувате от себе си. Всички ние имаме своето предназначение в този свят и трябва да го намерим.

Трябва да благодарим на Слави за уроците, които преподава на всички нас. Който иска ще чуе и ще види .

 

Подобни публикации: