Архив

Календар

март 2015
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Те са недосегаемите

Завършили преди да са получили дипломи. С други мисли и проблеми, решавани на територията на училището. 12 клас е златна зона. Възползваш се от гранични привилегии. Вътре си и си наясно.Възползваш се от грешките и пробойните на системата.Без никакви скрупули и идеи за справедливост. Защо да не го направим, щом има такава възможност.И повечето го правят.

Отдавна е минало времето в което ти е пукало. Притесненията липсват. Всички са претопени в еднородна смес. Интересите придобиват първостепенно значение. Да минеш по тънката спирала с минимални усилия. Присъствия заради самите присъствия. Средата създава поведение.  Съвестните се приобщават. Пълнолетието е време за забавни моменти.  Везната е силно извадена от равновесие. На мода са статусите от известни заведения. Съчетани с попадения в снимковата ВИП зона.

Няма място за сръдни. Знания заради самите знания попадат в кошчето на забравата. В момента на оценката се изливат в огромния океан на фактите. Интернет ги пази и ще ни ги предостави при нужда. Симпатични младежи и девойки използват манипулативните си знания за да изкарат по-високи оценки.Учители поддаващи с мисълта за прекаленото количество сбъркани правила и неприятни истини.

Всъщност 12 клас са годините на лудост за умните. Онези ранно лудите вече са се налудували и в 12 клас са преминали във фазата на безразличието. Не се занимавай с мен и аз няма да го правя. Мълчаливо сключено споразумение.  Сега е времето на закъснелите да опитат от опиума на неподчинението. Различни лудости в различни времена.

Подготовка за изпити. Само ако знаеха колко е паднала летвата и занижени критериите. Студент се става по желание и с пари, не с изпити. Умения се получават на други места.Общото ниво и атмосферата в 12 клас задава средата и в бъдещите студентски времена. В още по-гротескна форма. Всички завършват, плащайки си семестриалната такса. Студентски живот и студентски бригади.

Какво пък , приобщаването и работата в подобна атмосфера също си е обучение. Длъжен си да минеш и през това обучение. Няма как да го подминеш. Студентските години са времена за самостоятелни решения и трупане на опит. И на практически бригадирски умения. Времена на порастване и времена на отлагане на това израстване. Кой както реши. По-добре навреме и с приятелска помощ.

Подобни публикации: