Архив

Календар

април 2015
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Увереността на групата

Изглеждат толкова уверени. Отмерени движения. Предизвикателни погледи. Отнесени от ритъма. Танците извайват мирогледи. Дали всичко е фасада и зад образите си остават онези малки момиченца. Или промяната е пълна и окончателна.

Промяната е странно нещо. Подражанието ускорява вълната. Дава сила и смелост. Премахва задръжките. Свободата да се променяш в общото е абсолютна. Бързината на приравняване изглежда скорострелна. В общите граници вътре граници липсват.

Вътре в теб старите ленти се задействат и предизвикват временни какафонии. В началото колебанията са постоянни. До момента, в който се слееш в цялото. Ти можеш. Добър си в нещо. Получаваш признание от публиката. И усещането, че си неразделна част от идеята.

Тези изяви се превръщат в чаканият от теб наркотик. Моментите, в които се превръщаш в център на внимание. Със стотици очи вперени в теб.  Миговете, в които се появява идеалната част от душата ти. Няма страх. Нито притеснение. Няма странни мисли. Само пълно потапяне. И наслада от желания момент. Благодарен си за преживяването, дало ти толкова много.

Постепенно образите се пренасят  и не искат да си тръгват. Остават и след поредното представление. В среда, в която увереност засилва увереност и я праща на нови по-високи нива. Звездното присъствие си остава. Образите се променят. Поведението също. Изискванията нарастват. Другите нагласят държанието си в синхрон с новият ти лик.  Харесва ви в тази среда на уважение, признание и общност.

Нали това си искал. Промяна. Дори да не си, няма връщане. Тя идва и те понася по течението. Понякога е трудно да я следваш. И почти невъзможно да се върнеш. Стените са дебели и високи. Получил си свободата и си свалил несигурността от себе си. Но сега трябва да се съобразяваш с правилата на групата. Свободен в неписаните правила. Индивидуалностите не се зачитат. Получил си силата, но нямаш силата за да използваш.

Може би предположенията са прекалено генерализиращи. Групите си имат лидери и последователи. Външните прояви, не винаги намират своя вътрешен израз. Временната полза от групата може да изчезне. Все пак тя е до теб. Силата е до теб. Видял си я как действа на практика.Имаш оръжието, което може да те откачи от всяка група и правила, несъвместими с умственото ти състояние. Увереността на групата може да се прехвърли в сърцето ти. Предпоставките са налице. Групите  са силни зони за промяна и доста хора се възползват от този енергиен генератор.

Подобни публикации: