Архив

Календар

юни 2015
П В С Ч П С Н
« май   юли »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Тройката на випуск 2015

Помни, че живота е като огледалото и ако ти му се усмихнеш и той ще ти отвърне със същото! Така че винаги бъди все същото усмихнато момиче!

Момичето, което участва активно в откриването на учебната 2010 година, още преди официално да е имала и 1 учебен ден в ЗПГ, след 5 години  завърши като първенец на випуск 2015.  Ива Костова от 12б клас /видео/ и нейното 5.96 – завидно постижение, почти до недостижимите 5.98 на Диана и Теменужка, с две пълни 6 по теория и практика на професията.

Ива винаги е участвала. Навсякъде. Желанието да го правиш и да се пробваш. И да си достатъчно упорит и настойчив. Ива знае, че не е необходимо да си гений за да правиш нещо. Постоянството променя орбитите и ги наглася в подходящата посока. Постоянството дава резултати. Ива е упорит човек и не се страхува от предизвикателствата.

Какво е необходимо за да преминеш през тези 5 години и да не промениш желанието си за развитие. Може би притежаваш някакво скрито оръжие, което ти дава предимство.  Ива Костова има своята усмивка и я раздава с големи шепи около себе си. Всички харесват Ива.

Ако си достатъчно дълго около нея може да наблюдаваш онази градация на приоритетите и. Тя разбира важността на знанията и никога не е престанала да ги трупа. Тя обожава танците и е избрала своя стил. Обективите на фотоапаратите я обичат и тя отлично разбира това. Ива умее да се вписва чудесно  във всяка обстановка. Тактът и уважението трупат точки в личната и колекция.

Енергията и постоянството побеждават всичко !!!

Може би дадох отговор как се достига до върховете. Всяка година упоритостта и трудолюбието се отплащат. Доказателство за това е и Вилиян Петков от 12б клас. В други години 5,88 са били достатъчни за да бъдеш първенец на Випуск. Момчето, което според една госпожа може да говори с часове. Важна част от всеки екип. За да можеш да го правиш ти е нужно да притежаваш невероятно количество натрупани знания и да си способен да ги  комбинираш по подходящ начин.

Трябва да си търпелив до лудост и да имаш съизмерима цел, която непоколебимо да следваш. Вилиян има своите приоритети и върви с бодра крачка в желаната посока. . Сигурно се е превърнал в ходеща енциклопедия. Биологията и Историята са  любимите му предмети. Като прибавим БЕЛ и Философията ще разберете защо умее да разсъждава еднакво добре и в писмен и в говорим вид.

С афинитет към публичните изяви. Подхождаш с огромен интерес и въодушевление към новото Раздаващ се в отношенията с другите. Превърнал се в любимец на учителите с това си качество. Един изключително добър човек, настроен положително към всеки. Ранима душа. Едва ли има човек, който да не харесва Вилиян.

 

Провери пътя си и естеството на битката си. Светът, който искаш може да бъде спечелен, той съществува, той е реален, той е възможен, той е твой!“ – „Атлас изправи рамене” – Айн Ранд

Върховете се достигат по-много начини. Доказателствата следват в личността на Андрей Георгиев от същият този 12 б клас. Една петица в повече отне 1 стотна от дипломата му. Момчето прочело Айн Ранд и още доста книги. Момчето, което обича да спори и има култ към истината. Истината никога не е една както самият той твърди. Трябва да разбереш истината на отделните хора за да може да избереш своята истина. Колкото повече истини знаеш, толкова повече твоята истина се приближава към истината.

Търсачите на истината се отклоняват от стандартните пътища и намират път, там където никой не го е виждал досега. Добродушния почитател на споровете е един от тези търсачи. Момче с  големи амбиции, даваш всичко от себе си  за да ги постигне. Състезател по-душа. И въпреки, че трудно се съгласява с едничката истина, малко са хората, които може да му се разсърдят. Може би заради тази негова принципност и чувството му за справедливост.

Познавате ли това момиче …

Може да преминем и по още един път към върховете. Незабележимият. Момичето се казва Костадинка Стоянова и има същия успех от дипломата 5,87. Костадинка е представител на незабележимите черноработници. Онези, които са неделима част от цялото. Няма да ги видите на първия ред. Няма да поискат нещо от вас в замяна. Ще работят тихо върху себе си и за общото благо. Ще трупат упорито знания, умения. Ще се борят със страховете и един ден ще ги победят, защото постоянството и енергията, насочени в подходяща посока, винаги дават резултат. Пътят на незабележимите е самотен, но пък това им помага и липсата на разсейващи фактори им носи концентрация. Умението да насочваш усилията си в една единствена посока е ценно и задължително.

Пътища много, но имаш ли основата на трудолюбието, енергийни носители можеш да получиш от различни места. Върховете се достигат с постоянство и упоритост. С търпение и много труд.  За да ги покориш са ти нужни допълнителни качества като такт, усмивка, търсене на истината, активност, участие и пълна концентрация. Върховете задължително са цел и посока и са познати още в низините. Върховете в ЗПГ са заслужени. Избрахте ли вече своя път към върховете.

Подобни публикации: