Архив

Календар

юли 2015
П В С Ч П С Н
« юни   авг »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

iлидерът

Великите продукти винаги са дело на хора, които изпитват страст. Великите продукти са дело на екипи, които са обхванати от страст. Човек трябва цял да гори от една идея, задача или проблем, който вярва, че може да разреши. Ако не изпитва от самото начало достатъчно страст, човек никога няма да устои.

Всеки потребител иска да се чувства успешен. Когато знаете как да боравите  вещо с определен уред, как се чувствате ? Целта е продукта да стане толкова лесен за ползване, че да може да се управлява интуитивно. Успехът се крие в детайлите, простотата и емоционалното обвързване.  Непрекъснато търсете идеи, които ще разрешат проблемите на потребителите

Фокусът и отделянето на внимание и на най-малките подробности, с цел да се направи всеки детайл както трябва.Процесът изисква време, изнервя до лудост създателите на продукта, но е задължителен елемент.  За да произвеждате истински продукти трябва да имате пълен контрол върху всеки елемент и аспект на производството. Качеството е по-добро от количеството. Можете да се гордеете и с това, което не правите.

Проектите се нуждаят от жарта и устрема, породени от обединяването на малко на брой талантливи хора, получаващи свободата да работят самостоятелно, без обичайните ограничения. При подходящи обстоятелства, водени от подобаваща безстрашност, пиратите могат да постигнат това, което флотът не може. Ключовият елемент, при условие, че сте наели правилните служители е да изградите култура, в която техните идеи ще получат възможност да станат реалност.

Всеки път когато се изправяте пред предизвикателство, можете да го преодолеете благодарение  на изключителни хора. Всеки екип се нуждае от искрата, родена от поне няколко истински надарени с въображение хора, които мислят достатъчно различно, за да служат за пример на всички останали. Задълбоченото паралелно сътрудничество и участието на всички на всеки етап е гаранция за успех.

Хората се мотивират когато техният ръководител има пряка, активна и лична връзка с продукта. Целта е да се влива достатъчно енергия, така че всеки в организацията да има същата силна мотивация, каквато движи него самия. За да ръководи добре, човек трябва да се слее с продукта. Членовете също се чувстват част от продукта и получават чести индикации, че се признава ролята им и първостепенната значимост на техния принос за успеха.

Джей Елиът и Уйлям Саймън – Стив Джобс - iлидерът

Подобни публикации: