Архив

Календар

август 2015
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Пълно потапяне в езика

1. Ученето на чужд език е ежедневен ангажимент. Ако не разполагате с достатъчно време, можете да отделите за него 10 минути дневно. Особено добър вариант е това да се случва сутрин.

2. Ако усещате, че желанието ви да учите езика отслабва твърде бързо, не се насилвайте. В същото време не се отказвайте. Помислете за каквато и да е друга форма на самообучение: оставете книгата и слушайте радио на чуждия език. Оставете урока за упражнения и прелистете речника.

3. Никога не наизустявайте фрази, извадени от контекста.

4. Учете готови фрази, които могат да се използват във възможно най-голям брой случаи.

5. Опитайте мислено да превеждате всичко възможно. Надписите на светещите табла, на плакатите, фрази от дочути разговори. Това учене винаги е почивка, дори за една уморена глава.

6. Учете най-засилено това, което учителят коригира. Понякога не четем своите собствени коригирани упражнения. При многократно четене на погрешни текстове съхраняване несъзнателно всички възможни грешки.

7. Готовите фрази и идиомите трябва да се пишат в първо лице единствено число. Например „I am only pulling your leg” (“закачам се с теб“) на английски език.

8. Чуждестранните езици са крепост, която трябва да се щурмува едновременно от всички страни. С четене на вестници, слушане на радио, гледане на филми без субтитри, посещаване на лекции, свързани с чуждия език, работа с начинаещи, кореспонденция, срещи и диалози с приятели – местни и лектори.

9. Не се бойте да говорите, не се страхувайте да правите на глас евентуални грешки и да искате те да бъдат коригирани. И най-важното е да не се притеснявате и да не се обиждате, ако наистина започнат да ви поправят.

10. Трябва да бъдете твърдо убедени, че на всяка цена ще постигнете целта, която имате. Необходими са несломима воля и силен талант, за да се изучават езици.

uchiteli.bg

Подобни публикации: