Архив

Календар

януари 2016
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Денят, в който се научих да живея

Неприятностите, общо взето, са били следствие от възприятията ви за света, а не причина.  Не е лесно да откриете щастието в себе си, след като целият свят е с краката нагоре. Можете да понесете серия жестоки удари на съдбата, която да изпепели всичко, и затова вече не сте в състояние да изпита и най-малката приятна емоция. Ние оценяваме истински живота само когато е изложен на опасност. Ежедневната битка продължава, само дето животът е изгубил вкуса си. Навика да се утешавате от разочароващото настояще, като си представяте бъдеще, оцветено с дребни и приятни очаквания не помага. Съзнанието за смъртта променя приоритетите и илюзиите изчезват.

Безделието е приятно, но не носи удовлетворение, не създава чувства за пълноценност. Умът взема решения в зависимост от нашите преживявания. Ако удовлетворяваш ума си с външни удоволствия, то той ще те тласка все повече да гледаш извън себе си. Природата ни дава това, което обществото ни отнема.  Нужно ни е пространство и отдалеченост за да достигне светлината до нас. Търси вътре в себе си. Научете се да разчитате посланията на сърцето и тялото. Получава се така, че като се борим срещу нещо, често го подсилваме. Борейки се срещу идеята, ние я затвърдяваме.

Всеки от нас със своите думи, постъпки и действия, чрез умствена и емоционална нагласа влияе и разпространява вълни около себе си.  Всичко, което ни се случва, и добро, и лошо, и сълзи, и радости, служи на една единствена цел- да събуди съзнанието ни, защото точно тогава се превръщаме в истинското си аз. Необичайно е да гледаш истински някой. Вълнуващо е да виждате другите такива, каквито са, без да се плъзгаме по повърхността. Постарайте се да доловите какво ви обединява.  Всички хора са взаимносвързани и борбата срещу другите, означава борба срещу себе си. Да правя добро, е добро за самия мен. В хармония с другите, в мир със себе си.

Тяхното поведение е отговор на вашето поведение.Промяната започва от самите вас. Знаеше какво чувство иска да изпита и как да постигне тази цел. Чувството, което всеки добър човек изпитва, когато знае, че е такъв. По-важно е да сте наясно със себе си, отколкото да поучавате другите. Поемете своята лична отговорност. Мисията и ролята на добрите хора са вдъхновяващи. Ако човек осъзнаеше своята изключителна стойност, светът щеше да изглежда съвсем другояче. Лошото е, че ние живеем в общество, в което рядко показваме на хората цялото добро, което мислим за тях. Дълбоко се смущаваме да го изразим на висок глас, пазим дълбоко в себе си своето положително мнение. Хората не са свикнали, правете комплименти и бягайте за да не развалите ситуацията.Спонтанните действия ще напълнят останалият ден на хората с радост.

Денят, в който се научих да живея – Лоран Гунел

Подобни публикации: