Архив

Календар

януари 2016
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новият бизнес модел

Представителите на поколението са активни и влиятелни потребители и са готови да се обвържат с марките, които демонстрират съпричастност и им дават важна за тях стойност, чрез което те могат да изразят още по-добре себе си. Това поколение са лоялни.  Демократизацията на информацията свързва всички и разпространява влиянието и ролята на потребителя и неговото реално въздействие.  Нефилтрираната информация ги прави неизменна част от бъдещето на компанията.

Социалната мрежа е за свързване, но също така и за поддържане на връзка, поддържане на чувство за принадлежност и значимост. Хората създават разпределителни мрежи в рамките на социалните мрежи. Те са вратите на новите канали, обвързани с работата ви. Те създават бързо разрастващи се общества, където се поддържа идентичност, отношение и място за споделяне. Свързаните клиенти вече не търсят първо в търсачките, сега те търсят в своите социални потоци. Колкото повече си взаимодействаме, толкова повече подхранваме социалния ефект.

Twitter е вашия прозорец за обвързване и принадлежност в реално време. Той храни сетивата и усилва гласа ви. Споделените преживявания в социална мрежа, обвързана с обмен на информация, емоции и интерес. Добавена стойност в реално време и вълнови ефект. Правилната преценка как да преплитаме мрежите си ще подобри нашите преживявания. Социалните мрежи увеличават скоростта на информация и на взаимодействие в две посоки.

Съдържанието е важно, но вече не е цар. Контекстът има ключово значение.  Свързаните потребители вече не започват своите онлайн преживявания, като посещават дадена дестинация, те посещават своите потоци. Информацията сега трябва да намери хората директно, в противен случай тя остава невидима. Вниманието трябва да бъде уловено където и когато е фокусирано. Компаниите трябва да преместят своите потоци на правилното място.

Хората очакват информацията да дойде при тях персонализирана и в подходящ контекст. Те са принудени да споделят опит с техния социален граф. Хората са мотивирани да споделят всяка реакция, харесване, коментар.  Говоренето на заден фон в реално време създава мрежи на аудитории с аудитории и мултиплицира ефекта. Ако има интересна информация, съдържание, събитие, което разширява разговорите в социалната мрежа, то ще бъде споделено. Бъдещето принадлежи на сътрудничеството и съвместното създаване.

Приемането на свързаните потребители позволява на марките да заемат социалния капитал на тези, които потенциално могат да направляват поведението и промяната. Авторитетните свързани потребители притежават популярност и авторитет, имат сходство и близост и са спечелили близостта и доверието на потребителите. Днес потребителите трябва да инвестират в своя социален капитал. Влизането в зоната на доверието изисква работа, чрез този процес се изграждат отношения и връзки.

Допирните точки се отключват със стойност, възнаграждаване, намерения, обвързване. Търсят се обекти, които стимулират преживяванията и си струва да бъдат споделяни. Истинската стойност се крие в способността да се вдъхне живот на взаимоотношенията. Напътствайте действията чрез стимули. Признаването е най-малкото, което може да се направи за свързаните потребители. Когато марките си вършат добре работата, се създават предпоставки за емоционална връзка. Потребителите създават зона на доверие и трябва да се бориш за да влезнеш в нея.

Свързаните потребители пазаруват публично и по-този начин влияят на решенията на другите.посредством публичния поток от информация, който създават. Те търсят възможности за споделят всичките си преживявания. Социалните преживявания по време на пазаруване увеличава лоялността. Привличането започва с вниманието, когато то е фокусирано, и чрез комбинация от високи цели, създадена идентичност и присъствие, вдъхновяваща вяра в нещо, от което да станат част. Планирайте присъствия и стратегии предизвикващи взаимодействие, комуникация  и взаимност. В центъра на споделените преживявания са емоциите.

Свързаните клиенти очакват компаниите да вървят с тях и да подкрепят техните нужди и интереси. Всеки момент от преживяването е премислен и обвързан с показването на уважение и оценяване. Клиентите очакват ефективност и бързина, решителни действия при всяко обвързване.Клиентите трябва да чувстват доверие и достоверност. Обвързването позволява да станеш част от процеса и да запазиш част от контрола.

Новият бизнес модел -Брайън Солис

Подобни публикации: