Архив

Календар

януари 2016
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Проницателят

Човек може да направи всичко, което поиска. Може да постигне всичко, което пожелае. Нещата не опират до пари. Нито пък до липса на време. Когато трябва да постигнеш нещо велико в този живот, обикновено онова, което ти липсва, е идея. Времето и парите, приятелю, също са въпрос на гледна точка.

Ако се замислиш само за онези неща, които нямаш, скоро ще се сетиш за още много допълнителни неща, които дори си забравил, че нямаш и това ще те накара да се почувстваш още по-зле! Ако фиксираш съзнанието си върху мисълта за загуба, е много вероятно да загубиш…

Не пилейте излишно думите или мислите си. Помнете, че дори най-простичките действия оставят неизмерима следа в света…

Повечето хора губят толкова време в тревоги за неща, които никога няма да се случат или за неща, които не могат да бъдат контролирани от никого, че не им остава никаква енергия за онова, с което всъщност могат да се справят…

Когато са отчаяни, хората най-силно се нуждаят от нова гледна точка. Защото тя носи покой. Покоят води до яснота на мисълта. Ясната мисъл ражда нови идеи. А от идеите разцъфва… отговорът. Понякога всичко, от което човек се нуждае,  е нова гледна точка.

Тъкмо в долината, докато бавно напредваме през гъстата трева и плодородната пръст, научаваме онова, което ни позволява да изкачим следващия връх на живота, съзряваме за изкачването на този връх.

Често не задаваме правилните въпроси, които биха могли да ни отведат към решението на всички наши проблеми. Въпросът е: «Какво другите хора биха променили в мен, ако можеха? Човек получава цялата подкрепа в живота си от другите. Да, има отделни хора, които попадат в живота ни с определена мисия, но ние черпим възможности и подкрепа не само от тях, а и от всички останали.

Всички се радват на присъствието на този човек, който в твоите очи превръща в злато всичко, до което се докосне. Той е забавен, щастлив и изпълнен с ентусиазъм. Той е направо «магнит за хора» и затова, когато околните разполагат с възможности и подкрепа, които искат да дадат на някого, този забавен и щастлив човек получава от тях повече. Ако искаш другите хора да ти вярват, е много важно преди това да те харесат.

Когато допуснеш грешка, обикновено извинението — едно просто «съжалявам» — е напълно достатъчно. Когато обаче си постъпил по определен начин вследствие на съзнателен избор, единственият начин да възстановиш връзката си с човека, когото си огорчил, е да покажеш искрено разкаяние и да помолиш за прошка.

По същия начин няма разлика между човек, който възнамерява да живее по различен начин и човек, на който това изобщо не му минава през ума. Мислил ли си някога колко често ние съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия.

„Когато се научиш да разпознаваш различните „ произношения на обичта /Думи, Дела, Физически контакт, Отделено време/, ще ти стане по – лесно да общуваш с децата си , с приятелите си , с колегите си дори.Да, без значение от възрастта или типа връзка, която имаш с даден човек, трябва да помниш, че всеки жив човек – изразява обичта си по конкретен начин.Как мислиш ако можехме да разбираме тези начини по – добре,светът нямаше ли да бъде едно по – щастливо място? За съжаление всеки човек изразява любовта си по точно определен начин и за да се почувства сам той обичан, другият трябва да му засвидетелства обичта си точно по същия този начин, да му «проговори» със същото «произношение.

Колко пъти си повтаряме, че щастието не е крайната цел, а самото пътуване към нея. И въпреки това живеем с поглед, отчаяно вперен във висините, невиждащи и не чуващи живота около себе си. А целта изглежда толкова далечна! И ние изглеждаме толкова малки, толкова объркани, изгубени, сломени! Спри се. Затвори очи. Усети покоя в себе си. Всичко е наред. Не е нужно да бързаш. Не закъсняваш за никъде. Не си се изгубил. Ти си тук и сега. Ти си жив. Ти се учиш. Ти се бориш. Ти мечтаеш. Ти просто си ТИ! Огледай се около себе си. Усмихни се.

Проницателят – Анди Андрюс

Подобни публикации: