Архив

Календар

февруари 2016
П В С Ч П С Н
« яну   мар »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

19 от 24

Приключи общинският кръг на олимпиадите по отделните предмети / без Гражданско образование/ . В ЗПГ се явиха общо 160 участници. Класирани за областен кръг са 54. Най-много  представители ще имаме по География и Икономика -12 ученици, Български език и литература -11 ученици и Философия- 8 ученици.

Вече се проведоха първите областни надпревари по География , Английски език и Математика. В следващите 2 седмици до 27 февруари ще изпратим в Благоевград нашите представители и на областните олимпиади по Философия, Химия, Физика, БЕЛ, История и Биология. С нетърпение ще очакваме резултатите. Пожелаваме достойно представяне на всичките ни ученици и успешно преминаване в следващ кръг !!!

Специално отбелязваме страхотното представяне на 3 ученици от 8 клас.  Те постигнаха зашеметяващите 19 от 24 възможни класирания за областни кръгове на олимпиадите по отделните предмети Това са Мария Илиева от 8а клас, класирала се за областен кръг по всичките 8 предмета, в които е участвала, Владислав Манолов от 8в клас, класирал се по 6 предмета/ от 7 участия/ и Йоана Поповчева от 8а клас, класирала се за областен кръг по 5 предмета. Както се казва, с много труд и вложени усилия няма невъзможни неща !!! За изключителното си представяне те получиха специални награди от директора на училището. Списъкът може да се продължи с Петя Петкова от 10в клас с 4 областни олимпиади, с Никол Парапанова от 8в и Лидия Матеева от 11б клас с по 3 класирания.

Тези деца би трябвало да бъдат добрият пример и да служат като пътеводна звезда за всички останали в училището. Тук и сега можем да отговорим на въпроса какво прави определени деца шампиони.  Факторите са два , като започнем от страхотните им родители, които стоят непрекъснато зад тях и ги подкрепят с всички сили. Родители, които се гордеят с успехите на децата си. Родители, дали началния тласък и накарали децата си да заобичат знанието. Можем да отличим и учителите в началните класове запалили и най-вече поддържали тази искра. Това е трудна работа в среда на тотално отричане на ролята на училището в екстремно облъчване от медии и приятелска завера. Една думичка на учителя в онзи период може да прекърши крехката детска психика и създаващата се трайна мотивация в тях.

Какво може да направи ЗПГ за тези ученици. Имаме си изградени личности с желание за изява. Ние трябва да им предоставим тази територия. Те имат нужда от специално внимание и допълнителни занимания с тях. Би трябвало да ги получат.  Те имат нужда от  признание за труда и усилията, които влагат непрекъснато.  Признание, което вдъхва вяра в тях, че са на правилния път. ЗПГ определено се грижи за звездните си ученици. Те имат нужда от нови посоки и предизвикателства и ЗПГ трябва да им предоставя възможности и богат избор.  Отношение и подкрепа са двете ключови думички.

Подобни публикации: