Архив

Календар

март 2016
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Въпросник отсъствия и дисциплина

Какви според вас са основните причини за отсъствията на учениците от училище ?

Липса на интерес заради погрешен избор на училище и професия от родителите. Наличие на голям брой теоретични предмети, които са далеч от практиката. Липса на система, която реално да показва отсъстващите ученици. Лесно изваждане на медицински бележки от лекар. Влияние на заобикалящата ги среда. Невъзможност за последващи наказания за тях при направени голям брой отсъствия. Проблеми с родители, приятели.

Какви са основните причини за лошата дисциплина на учениците ?

Липса на интерес, малка практическа насоченост на образованието, липса на интерес и влияние от страна на родителите, липса на реална система с ефективни наказания, огромно негативно влияние на среда и медии, невъзможност за промяна на изисквания и учебни програми и оттам преподаване на безполезен материал. Проблеми в семейството, липса на родител в къщи.

Как смятате, че могат да се разрешат тези проблеми?

Практическа насоченост, повече свобода на действие и реализация на идеи, дадени от учениците, опознаване на учениците чрез регистър с техните интереси и желания. Повече обзаведени кабинети и разработени методически материали и уроци. Повече взаимодействие с родители. Повече интерактивни методи за преподаване. По- голяма възможност за маневриране на учителите при преподаване. По-малка натовареност на учениците.

Как учителят да привлече родителите в разрешаването на тези проблеми ?

Включване в живота на училището и използване на силните страни и професионални качества на родителите. Насоки за родителите и консултиране с тях с цел откриване положителните качества на учениците и интересите им. Пълна и реална база с данни, създадена в 8 клас с помощта на родителите. Онлайн система, в която родители, ученици и родители предлагат идеи и намират привърженици и подкрепа.

Подобни публикации: