Архив

Календар

март 2016
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Поход на вдъхновителите

В „Похода на вдъхновителите“ едни страхотни хора разказват своите история, говорят за това как са преуспели в живота, и как са намерили своето призвание.

Целта на „Похода на вдъхновителите“ е да обикалят като хвърковатата чета на Бенковски из българските градове и селца за да се срещат с различни млади хора, да поговорят с тях за това какво могат да постигнат, като им дават примери. И да покажат, че всичко е една съвкупност. Освен да печелиш пари е хубаво да имаш и добро сърце.

„Това е най-важната възраст – от 8 до 12 клас! Възрастта, в която най-активно мечтаеш, градиш визията за живота си, решаваш как точно ще постигнеш тези мечти – в кой ВУЗ ще кандидатстваш, на какви уроци да ходиш за целта и т.н., и т.н. И ако ние изтървем децата ни да повярват на заобикалящата ги лъжа, а именно, че лесният начин на изкарване на пари е чрез измами, лесният и охолен начин на живот, наркотици, нон-стоп купони, лъскави коли и т.н., то ние сме се провалили не само като общество, а и като личности.”

„Младите хора до голяма степен са амбициозни, но неориентирани или „загубени“ поради липса на внимание от техните родители и учители, демотивиращ приятелски кръг и най-вече загубени, защото нямат в обкръжението си пример, който да идеализират и да гонят неговата реализация.”

Това е мотото на вдъхновителите – да показват този пример в лицето на професионалисти, експерти, успяващи, популярни и надъхващи хора, които да променят траекторията на мислите на младите хора! Намирането е взаимно, защото участието е доброволно и всеки отделя от най-ценния ресурс, които притежава – ограниченото си време.

Целта е – чрез тези примери децата да поискат да се насочат към някоя от сферите, в която вече са се доказали. Да се замислят, че след като тези млади ментори са успели, те също могат да последват техния пример и да докажат, че също могат.

Кристалин Чавдаров, главният двигател и причината походът да се случва вече няколко години, определено е вдъхновяваща личност. Рядко се намират хора, които да успеят да задържат непрекъснато вниманието на ученици на възраст от 15 до 19 години. От него извира огромно количество позитивна енергия. Дори 1% от присъстващите в залата над 100 ученици на 32 поход в ЗПГ-Сандански да са попили от енергийно наситените думи в гръмовния му глас, значи си е струвало !!!

В този ред на мисли хората, които идват в „Поход на вдъхновителите“, освен че са добри предприемачи, провокират децата да продължат с опитите, да не се отказват.Според думите на Кристалин,  един млад човек е добре да поработи пет години при някого, при успял човек, в успяла фирма, за да получи правилен модел на поведение.

„Сами ковем съдбата си, никой не ни е длъжен и на никой не му пука за нашия провал. Щастието и успехът са в нашите ръце, не можем да се сърдим на никого другиго, освен на себе си, ако сме се провалили, но всеки провал трябва да се приема като ценен урок и да продължим още по-вдъхновени и мотивирани напред към целите си.”

Дори самите презентации са поучителни. Не всички са блестящи презентатори, самото им участие в този форум е поредното предизвикателство пред тях. Учат се в движение и вярват в идеите на похода на вдъхновителите. Имат и какво да кажат на младите хора. Всеки един от вдъхновителите има различна формула, по която е достигнал до своя успех. Не е задължително да са най-добрите в своята сфера. Важна е тяхната вътрешна мотивация да споделят и разкриват грешките и прозренията си.  Да имат какво да кажат и да са вътрешно убедени в правотата на думите си.

Един от основните практически  уроци на вдъхновителите подтикваше учениците,  да отговарят на предизвикателствата и да пропускайте подобни ситуации, колкото и да ги е страх. Това е една от главните характеристики на всеки вдъхновител. Успехът се усмихва на смелите ! Просто го направете !!!

Всички те са много различни и едновременно с това еднакви в своята страст. Намерили са своята област и отдават силите си на 101% с много усилия и труд. Падали са много пъти и винаги са намирали сили да продължат напред и да започнат наново. Само, че човекът, който продължава е различен, с повече опит, натрупан от поредната грешка.

Изкачил се е на най-горното стъпало във формулата на успеха, и от личност пълна с идеи и знания,  се е превърнал в човек на действието. Започнал е да вижда скритата мечка, която се промъква в необятното море от информация, и която дърпа невидимо конците на всяко събитие. Проумял, е че никой не успял като заклет индивидуалист, а се е възползвал от сплотения екип зад себе си. Започнал е дава все повече от полученото, защото колкото повече даваш от себе си, толкова повече се връща при теб.

Бачкане! Постоянство! Амбиция! Благодаря! Обичам те! Извинявам се! Заедно!

Това е формулата на успеха на „Похода на вдъхновителите“! Да раздаваш на големи порции най-важното, което си получил от живота – опит, знания и емоции е велико начинание ! Да вдъхновяваш – неоценимо !!!

Подобни публикации: