Архив

Календар

март 2016
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Трудова терапия

„Най-добре съм успяла да опозная себе си посредством проектите, състезанията и представянията, в които съм участвала в училище, като „Национална олимпиада по гражданско образование“, учебна компания „For you“, есеестични конкурси, инициативи на Juniour Achievement като „Най-добра бизнес идея“, „Мениджър за един ден“ и други.

Посредством такава „трудова терапия“ лесно отграничих силните и слабите си страни, нещата които ме карат да се чувствам пълноценна и на своето място.“

Горното е написано от победителка в Entrepregirl v3.0 -Виктория Анталавичева. Вики е нашият първи ученик на годината през далечната 2010 година. Тогава беше 8 клас, завърши през 2014 година в ЗПГ.  Тя винаги неотклонно е следвала тази своя максима и непрекъснато участва в разни неща. Трудова терапия, както тя подходящо се изрази.  В момента зад това уверено в собствените си качества момиче стоят хиляди часове, прекарани в упорит труд.

В конкурса участваха над 40 млади момичета от цяла България. Вики спечели с нейния проект UniBoard. Сега тя ще има възможността да развива идеята си от там. Голямата награда, която тя получи е 8-месечната aлтернативна MBA програма на The Business Institute, която ще и даде възможността да подобри своите бизнес знания и умения, а в рамките на една година Саша Безуханова ще бъде неин ментор.

Това е и малкият принос на учителите в ЗПГ и на училището като цяло. – проектната трудова терапия !!! Караме учениците да работят и да участват в реализирането на проекти. Може би най-добрият начин за получаване на реални знания и учения. И единственият начин да разбереш какво можеш, какво ти харесва и с какво трябва да се занимаваш. Завършвайки с най-великото- преодоляването на всякакви видове страхове с подобни участия !!!

Подобни публикации: