Архив

Календар

август 2016
П В С Ч П С Н
« юли   сеп »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

9 съвета, които ще подобрят вашето туристическо пътешествие в Италия

Бягайте далече от летните месеци. Не се шегувам. Известните дестинации са се превърнали в огромен мравуняк. Лудостта достига космически размери с километрични опашки, свършили онлайн резервации и вдигащи се входни такси и билети. Извън сезона в спокойните месеци ще можете пълноценно да се насладите на избраните места. Сутрешните часове са компромисен вариант за да изпреварите тълпите и жегата.

Прочетете форумите и пътеписите в интернет. Ще намерите ценна информация и яснота в детайлите. Изисква усилия, но ще направи пътуването ви по-интересно и ползотворно. Картината може да ви се изясни и като прегледате документалните филми и каченото видео от туристи минали през търсената дестинация. Използвайте помощта на майките. Техните форуми изобилстват от полезно инфо. Следете ФВ на своите приятели. Те също може да бъдат полезни със споделеното.

Бягайте от популярните градове и обекти. Малките градчета са запазили спокойствието и са все още неопетнени  от ордите на масовия туризъм. Притежават архитектурата на големите и характеристиките на областта. Известните обекти си приличат и ако не сте фен на изкуството си струва риска да ги пропуснете. Стотиците картини и скулптури, събрани в това ограничено пространство няма да оставят спомени и емоции във вас. Бързината с която се стрелкате от зала в зала ще изтрие всичко.

Осигурете си по-малко обекти за разглеждане на ден. Дори и при подробно планиране ситуацията постоянно се променя. Времето се губи в незначителни неща като пропуснати градски автобуси, пауза за сладолед, опашки за билети, изникнали необозначени на картата обекти. Препускането от обект на обект разваля удоволствието на всички присъстващи. Включете времето за наслада и съзерцание на достигнатите обекти. Това е вашето най-важно време. Увеличете неговата продължителност.

Намерете най-високото място в града и му се насладете. Гледките от кули и хълмове доставят минути на положителни емоции и повишени хормони на щастието в кръвта ви. Можете да си ги позволите на цената на билет за градската мрежа или няколко евро монети. Допълнителните физически усилия правят  това удоволствието още по-голямо.

За бога не използвайте влакове. Емигрантите ги използват като безплатно транспортно средство. Вече имат изградена система за да измамят всеки проверяващ. Автобусният транспорт е по-евтината и сигурна алтернатива. Така ще избегнете използването на междинни гари и прехвърлянето от влак на влак. Ще пропуснете и запознаването с влаковете, които спират на всяка гара и нямат климатици. Проучете внимателно маршрутите до малките градчета, защото в противен случай има голяма вероятност да пропуснете следващата връзка, намираща се на гара с незнайно за вас име.

Пропуснете неписаното задължение да преровите магазините за да се отчетете с подарък пред роднини, приятели и колеги. Поредното магнитче, дрънкулка или дрешка не може да се сравни с изгубеното време. Познатите ви ще изпитат много повече удоволствие от срещата с вас и с емоциите, които ще им предадете за преживяното. Личната комуникация, приятните разговори и отделеното внимание са достатъчни и доста по-ценни. Макар, че самото подаряване е повод за раздумка.

Потърсете големите хранителни вериги и магазини. Лятото изисква много изпита вода. Едва ли сте се замисляли колко печеливш може да бъде бизнесът с вода. 100% печалба е нормален баланс, а туристите купуват за 1 евро, продукт, който струва 20 цента. Бакшишите в заведенията включват кана с вода, така, че не я пропускайте. Носете си празната бутилка с вас. Никога не се знае кога ще попаднете на място с живителна за туристите течност. Магазините са място, където може да заредите пазарските си чанти с пресни зеленчуци и плодове. Сандвичите можете да си ги направите и на закуска, използвайки богатата хотелска маса.

Платете сметката си предварително. Едно от най-големите притеснения на туриста е загубата на пари. Ситуацията на кражба и изчезването на документи никак не е приятна. Плащането с карта е един от вариантите. Другият е оправяне на сметките още с пристигането в хотел. Така отпада една грижа и поне престоят е осигурен. Опасенията, че това ще промени отношението на персонала в хотела са неоснователни. Използването на сейф в стаята е добър вариант. Част от парите и един от личните документи в този сейф минимизират риска.

Подобни публикации: