Архив

Календар

септември 2016
П В С Ч П С Н
« авг   окт »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

АРТ- как смехът разкрива характери

Триото Карамазов, Вергов и Бахаров пълнят салоните. Известни са и увеличават авоарите си с ТВ, кино и театрални изяви. Младата публика ги харесва. Те знаят това и наблягат на хумористичните си постановки. В Арт има равновесие на сериозни теми с елементи на смях. Това създава условия за навлизане в дълбините на човешките отношения, без досада и отегчение.

Формулата е ясна – редуване на порции с добро настроение, следвани от ударни дози дълбаещи в зоната на тъмните човешки пориви. Идеята е първо да си отворят широко вратите и след това да нахлуят през парадният вход. Пусни примамката, отвличай вниманието и изненадай публиката, когато е готова да възприеме казаното. Помогни им да чуят и осъзнаят това, което упорито отказват да видят.

Театърът е интересна наука. Свободата е пълна. Можеш да изкривяваш, преувеличаваш, възвеличаваш. Всичко е позволено за да постигнеш целите си. Външните елементи показват онова, което е дълбоко скрито в душите ни. Понякога актьорите правят пиесата. Важни са идеите, но публиката може да остане доволна и без да навлиза в бързите океански течения. Важна са настройката и моментните настроения в умовете ни. Важни са и разговорите след преживяното в салона.

Какво разбрахме от нападението на трите мечки в онази задушна театрална вечер.

Ами това, че характерите са сложни величини. В реалният живот няма чистота. В хората доминира една черта от характера, но в отделните сфери на живота може да излезе друга управляваща настройка.  Може да сме подредени и логични личности и в същото време да изгаряме емоционално, защитавайки позицията си. Може постоянно да отстъпваме и помиряваме, но притиснати в ъгъла да се проявим като лидери с твърди позиции и интереси.

Видяхме, че каквито и да са характерите, никой не обича да му казват, че греши. Видяхме как създаваме теории, приемаме ги за свои и ги защитаваме като за последно . Видяхме, че приятелството лесно може да попадне в огнения ад на емоционалните бури. Видяхме как категорията приятел лежи да повърхността на купища премълчани истини и гледни точни с различен оттенък. Видяхме, че за да просъществува то, единият трябва да отстъпи,  за да завърти машината на гнева на заден ход.

Подобни публикации: