Архив

Календар

ноември 2016
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ефективна работа

Важно е да имате конкретни цели. Да знаете какво имате за вършене в определен от вас период от време. Така се работи много по-лесно, но за жалост много от нас просто се гмуркат в работната седмица без ясна идея в главата си какво предстои.

Поставяйте си срокове. Човешкото съзнание е устроено така, че ограниченията ни мобилизират. Човек върши работа по-добре, когато знае, че гони някакъв срок. Кажете си „имам толкова време за тази работа“ и гледайте да спазите срока.Работи.

Качеството е по-важно от количеството. Не се стремете всеки път да вършите по сто неща едновременно. Опитайте се да правите по едно нещо, но както трябва, за определен период от време и така отмятайте задачите една по една, вместо да се губите в хаоса от множество недовършени неща.

Планирайте нещата предварително. Една програма никога не може да бъде спазена абсолютно стриктно, но винаги се работи по-спокойно и по-добре, когато имате в ума си някаква схема за действие. Не се оставяйте на случайността и не действайте в последния момент, както дойде. Половин час, прекаран в неделя вечерта в мисли и планиране на приоритетите за седмицата може да помогне много за повече време за всичко.

Записвайте си важните неща на видимо място. Ако трябва си купете бяла дъска и си пишете върху нея. Може да звучи наивно, но доказано работи. Така ще си помогнете в избистрянето на целите. Ясните цели и приоритети са важни. Кое трябва да се свърши първо и кое може да почака? Помислете за това и си го запишете на удобно място.

Webcafe

 

Подобни публикации: