Архив

Календар

януари 2017
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Вдъхновени от Гришо

Този ден  може да бъде пример за това, че никога не е късно да се изправиш и да продължиш напред. Колкото и да си обезверен, затънал, изоставен и отписан. Нужно е само много търпение, дисциплина,  труд, упоритост и възвърната вяра, че можеш и всичко е в ръцете ти.  Примерът на един може да бъде заразителен за хиляди. Затова и 27.01.2017 г е толкова необикновена и важна дата за България. 

Днес цяла България бе притаила дъх и гледаше как едно 25-годишно момче пише история. За близо пет часа един Велик българин ни донесе емоции , ускоряващи пулса с десетки единици , и връщащи усмивките на лицата ни. Говорим за величие в най-чистата му форма. Говорим за онова съвършенство , което достигат хората вложили хиляди часове труд , практикувайки изкуството си. Това не е просто спорт… Това е урок за живота и за това , че отдадеността, постоянството и здравата работа се отплащат. Това е урок за любовта към това ,което правиш и за силата на духа. Величието съществува и е във всеки от нас, Григор го доказа. Малцина са тези ,обаче, които са готови да платят цената , за да го достигнат. Независимо от сферата ни на реализация, всеки може да допринесе за общото ни израстване, стремейки се да бъде най-добрата версия на себе си , вдъхновен от великата игра на едни голям Българин – Григор Димитров !

Димитър Мицев – випуск 2015 в ЗПГ

Ей толкова ни трябва. Където и да отидеш днес, с когото и да говориш темата е една – Григор Димитров. За 5 часа днес това момче успя да обедини нацията, нещо което за последен път се случи през 1994 година. Хубаво е когато пуснеш телевизора и първата новина в новинарския блок е свързана с успеха на един човек, човек който преследвайки една мечта успя да направи деня на целия български народ малко по-добър. Благодаря ти Гришо. Благодаря за това, че днес където и да отивах, всички хора бяха втренчени в телевизора и се радваха. Може да не успя да стигне финал, но със сърцатата си игра успя да вдигне националното ни самочувствие на позабравена висота.

И още хиляди подобни отзиви във FB . Само ако можехме всичките тези емоции да ги вложим и извън спорта, тогава представете си къде щеше да е милата ни Родина….  Представете се хиляди Гришовци, които надхвърлят постоянно своите възможности и никога не се отказват, надигайки глава след поредицата неуспехи и злокобни периоди. Всъщност 1300 години България неведнъж се е надигала след като всички са я отписвали. Близо сме до подобни времена…. Явно генът ни е такъв и работи най-добре когато никой не вярва в нас. 

 

Подобни публикации: